Η Ελλάδα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Πίστευαν ότι δεν θα πάρουμε κανένα μετάλλιο

Η Ελλάδα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs στους Ολυμπιακούς του Ρίο
Open Image Modal
Eurokinissi

Ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις της Goldman Sachs οι επιδόσεις των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Η διεθνής τράπεζα επενδύσεων είχε δημοσιεύσει στα τέλη Ιουλίου έκθεση με την οποία προσπαθούσε να προβλέψει το πόσα μετάλλια θα κέρδιζε η κάθε χώρα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, λαμβάνοντας υπόψιν σειρά στοιχείων, όπως τις προηγούμενες επιτυχίες, τον πληθυσμό και την οικονομική ανάπτυξη κάθε χώρας. Στην έκθεση δεν συμπεριλήφθηκαν η Κούβα, η Βόρεια Κορέα και το Πουέρτο Ρίκο, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση, η χώρα μας δεν θα έπρεπε να λάβει κανένα μετάλλιο. Παρόλα αυτά, η ελληνική αποστολή κατάφερε να κατακτήσει έξι μετάλλια -τρία εκ των οποίων ήταν χρυσά- και η χώρα μας ανέβηκε στην 23η θέση στον πίνακα των μεταλλίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν ήταν η μόνη αδικημένη στην συγκεκριμένη έκθεση. Βρετανικά δημοσιεύματα αφήνουν εμπαιγμούς για το γεγονός ότι κέρδισε έξι περισσότερα μετάλλια από ότι εκτιμούσε η τράπεζα, ενώ η έκθεση είχε δεχτεί κριτική από την πρώτη ημέρα που δημοσιεύτηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που η Ελλάδα πανηγύρισε την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 2004, στην Αθήνα.