Χαλκδική: Σώος εντοπίστηκε ένας εκ των δύο αγνοούμενων λουόμενων

Αγωνία για την τύχη του άλλου, συνεχίζονται οι έρευνες.
|
Open Image Modal
Eurokinissi

Θετική κατάληψη είχαν οι έρευνες για τον έναν εκ των δύο αγνοούμενων λουόμενων στην Χαλκιδική, καθώς εντοπίστηκε ζωντανός στη θαλάσσια περιοχή 14 ναυτικά μίλια μακριά από τη Νέα Σκιώνη.

Ο διασωθείς βρέθηκε και περισυνελέγη λίγο πριν από τις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής από φορτηγό πλοίο που είχε δεσμευτεί για την επιχείρηση διάσωσης.

Ο 30χρονος βρέθηκε να κολυμπάει 14 μίλια νότια-νοτιοδυτικά της Κασσάνδρας και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι σχετικά καλή.

Αγωνία εξακολουθεί να επικρατεί, την ίδια ώρα, για τον έτερο παραθεριστή - αμφότεροι από τη Βόρεια Μακεδονία - τα ίχνη του οποίου αγνοούνται ακόμη.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου συμμετέχουν ένα ελικόπτερο, τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού και άλλα σκάφη ιδιωτών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο νεαροί το απόγευμα του Σαββάτου παρασύρθηκαν από ορμητικά κύματα ενώ κολυμπούσαν στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μαζί με έναν ακόμη φίλο τους  επισκέφτηκαν την Χαλκιδική για την διακοπές τους και αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα στο πλαίσιο του εορτασμού των γενεθλίων ενός μέλους της παρέας.

Οι νεαροί αγνόησαν τους κινδύνους από τον δυνατό αέρα που έφτανε τα έξι μποφόρ με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα υπόγεια ρεύματα που «περνούσαν» από το σημείο.

Ο τρίτος της παρέας, 25 ετών, βρέθηκε νωρίτερα από σέρφερ, ο οποίος τον κρατούσε μέχρι να φτάσει στο σημείο το Λιμενικό και διασώθηκε.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)