«Η Λάμψη»: Ο Μπεν Στίλερ με τον ρόλο του Τζακ Νίκολσον στο West End του Λονδίνου

Και μάλιστα, σε σκηνοθεσία Ίβο βαν Χόβε.
Open Image Modal
Bruce Glikas via Getty Images

Ο Τζακ Νίκολσον υποδύθηκε τον Τζακ Τόρανς στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «The Shining» (Η Λάμψη) του Στίβεν Κινγκ και ο Μπεν Στίλερ, ταυτισμένος με κωμικούς ρόλους πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή στο θεατρικό σανίδι.

Ο Στίλερ, που από το 2017 έχει στραφεί στη σκηνοθεσία, (γύρισε όλα τα επεισόδια της μίνι σειράς «Escape at Dannemora» και πιο πρόσφατα του δυστοπικού «Severance»), είναι σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στη θεατρική μεταφορά της κλασικής ιστορίας του Στίβεν Κινγκ από τον διάσημο Βέλγο σκηνοθέτη, Ίβο βαν Χόβε.

Η παράσταση θα ανέβει στο West End του Λονδίνου τον Ιανουάριο του 2023, με τις πρόβες να ξεκινούν το φθινόπωρο και προοπτική να μεταφερθεί στη συνέχεια στο Μπρόντγουεϊ. Σύμφωνα με το Deadline, η παράσταση αναμένεται να είναι πιο κοντά στο μυθιστόρημα του Κινγκ (1977) παρά στην ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (1980), την οποία ο Αμερικανός συγγραφέας επέκρινε, μεταξύ άλλων επειδή απέδωσε την ψυχολογική κατάρρευση του Τόρανς στην απομακρυσμένη τοποθεσία του ξενοδοχείου Overlook περισσότερο παρά στις υπερφυσικές δυνάμεις του ξενοδοχείου.

Ο Μπεν Στίλερ (ο οποίος αγόρασε προ διετίας τα δικαιώματα της νουβέλας «Rat» του Στίβεν Κινγκ), έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1986 με το «House of Blue Leaves».

Ο αβανγκάρντ Ίβο βαν Χόβε έχει σκηνοθετήσει στο Μπρόντγουεϊ τις παραστάσεις «A View from the Bridge», «Network» και «West Side Story». Το 2019, σκηνοθέτησε στο West End το «All About Eve», με πρωταγωνίστριες τις Τζίλιαν Άντερσον και Λίλι Τζέιμς, θεατρική μεταφορά της ομότιτλης κλασικής ταινίας του 1950, που ήταν υποψήφια για 14 Όσκαρ.

Με πληροφορίες από Screenrant