Άκυρος ο «συναγερμός» για κρίσεις στην Πυροσβεστική

Άκυρος ο «συναγερμός» για κρίσεις στην Πυροσβεστική
Open Image Modal
sooc

Αναστάτωση επικράτησε στους κόλπους της ηγεσίας της Πυροσβεστικής και στο σύνολο των αξιωματικών του Σώματος από το κομφούζιο που προκλήθηκε από τη διαρροή ότι συνεκλήθη το αρμόδιο Συμβούλιο Κρίσεων που διενεργεί τις τακτικές κρίσεις των ανώτατων αξιωματικών.

Την ώρα που το προσωπικό του Π.Σ. δίνει μάχη στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, η είδηση ότι ξεκίνησαν οι κρίσεις με έναν «παράδοξο» τρόπο μόνο θετικά για τη λειτουργία του Σώματος δεν λειτούργησε. Μετά την ανωμαλία που προέκυψε διευκρινίστηκε από το περιβάλλον του υπουργού και από τον αρχηγό του Π.Σ. ότι «το αρμόδιο Συμβούλιο δεν συνεκλήθη, κρίσεις δεν υπήρξαν και ότι αυτές θα γίνουν μετά τις 19 Ιανουαρίου 2016».

Το κομφούζιο προέκυψε μετά από διαρροές, κάποιες εκ των οποίων διοχετεύτηκαν σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, ότι το πρωτοβάθμιο ανώτατο συμβούλιο κρίσεων συνεκλήθη στις εγκαταστάσεις του αρχηγείου του Π.Σ. στην οδό Μουρούζη και έκρινε προακτέους τέσσερις ανώτατους αξιωματικούς και «ευδοκίμως τερματίσαντες» τη θητεία τους ακόμα τέσσερις.

Υπήρξαν μάλιστα προαχθέντες που ενημερώθηκαν για την προαγωγή τους και είχαν ήδη αρχίσει να δέχονται συγχαρητήρια, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ. Ένας από αυτούς που, σύμφωνα με τη διαρροή, συγκαταλεγόταν στους «κομμένους» αξιωματικούς είναι ο αρχιπύραρχος κ. Ζάχος Ιωάννης. Πρόκειται για τον ανώτατο αξιωματικό που είχε στηρίξει δημόσια τον τέως αρχηγό του Π.Σ. κ. Γιάννη Καρατζιά, ο οποίος είχε παραιτηθεί μετά από διαφωνία του με την πολιτική ηγεσία του Σώματος για το νέο βαθμολόγιο στην Πυροσβεστική. Ο κ. Ζάχος είχε κληθεί, μάλιστα, να απολογηθεί για τις δημόσιες καταγγελίες του.

Κύκλοι του Π.Σ. επισημαίνουν ότι μία εξήγηση για τις «παράδοξες κρίσεις» θα μπορούσε να είναι οι πιέσεις που ασκούνται προς την ηγεσία του Σώματος για επίσπευση της προαγωγής συγκεκριμένων αξιωματικών και την αποστρατεία άλλων. Για «απίστευτη ιστορία διοικητικής ανωμαλίας που θα πρέπει άμεσα να διερευνήσει η Δικαιοσύνη» κάνει λόγο η Ένωση Αξιωματικών του Π.Σ.