ΗΠΑ: Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από κεραυνό στο Λευκό Οίκο

Οι πρώτοι που έσπευσαν για βοήθεια ήταν οι αστυνομικοί της Μυστικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Πάρκου
|
Open Image Modal
Οι πρώτοι που έσπευσαν για βοήθεια ήταν οι αστυνομικοί της Μυστικής Υπηρεσίας και του Εθνικού Πάρκου που βρίσκονταν κοντά στο σημείο
via Associated Press

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν κεραυνός έπεσε κοντά στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πυροσβεστικής και των ιατρικών υπηρεσιών της περιφέρειας της Κολούμπια δήλωσαν ότι δύο άνδρες και δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία αφού εντοπίστηκαν λίγο πριν τις 7 μ.μ. στην Πλατεία Λαφαγιέτ.

«Βρέθηκαν λίγα μέτρα μακριά από το άγαλμα του Άντριου Τζάκσον, στα βόρεια του Λευκού Οίκου», είπε ο Βίτο Ματζιόλο, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της D.C.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι και οι τέσσερις φέρουν σοβαρά τραύματα, απειλητικά για τη ζωή τους. 

Ο αξιωματούχος δήλωσε ακόμη ότι οι αστυνομικοί της Μυστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας του Εθνικού Πάρκου βρίσκονταν κοντά στο σημείο του συμβάντος και μπόρεσαν να παράσχουν αμέσως βοήθεια στους τραυματίες.

 

«Οποτεδήποτε έχετε κάποιον που τραυματίζεται, η ικανότητα να παρέχετε άμεση σωτήρια φροντίδα είναι κρίσιμη για το αποτέλεσμα, και αυτό συνέβη εδώ σήμερα», είπε ο Μάτζιόλο.

Το άγαλμα του Αντριου Τζάκσον, ένα χάλκινο εκμαγείο του έβδομου αμερικανού προέδρου πάνω σε ένα άλογο, είναι τοποθετημένο σε μια μαρμάρινη βάση και περιβάλλεται από έναν φράχτη.

Περίπου 27 άνθρωποι πεθαίνουν από κεραυνό κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους μέσους όρους των τελευταίων 10 ετών. Μόνο το 10% περίπου όσων χτυπήθηκαν από κεραυνό σκοτώνονται.

 Δύο Εθνοφύλακες χτυπήθηκαν από κεραυνό στην πλατεία Λαφαγιέτ το 2020 .

The Andrew Jackson statue, a bronze cast of the seventh president atop a horse, sits on a marble base and is surrounded by a fence.

About 27 people die of lightning strikes each year in the U.S., according to averages over the last 10 years. Only about 10% of those struck by lightning are killed.

Two National Guardsman were struck by lightning in Lafayette Square in 2020 and were hospitalized.