ΗΠΑ: Ανδρας πυροβόλησε στο κεφάλι παιδί που έπαιζε κρυφτό έξω από το σπίτι του

Ισχυρίστηκε ότι άνοιξε πυρ όταν αντίκρισε μερικές σκιές, που του φάνηκαν ύποπτες.
Open Image Modal
.
Facebook/ Calcasieu Parish Sheriff's Office

Ένας άνδρας στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες αφού πυροβόλησε με όπλο τα παιδιά της γειτονιάς του, που έπαιζαν κρυφτό έξω από το σπίτι του, τραυματίζοντας ένα 14χρονο κορίτσι.

 

Από τον πυροβολισμό, το κορίτσι υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Κυριακής 7 Μαΐου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύει η ζωή της.

Ο 58χρονος Ντέιβιντ Ντόιλ, από το πρωί της Τρίτης 9 Μαΐου κρατείται στο σωφρονιστικό κέντρο της κοινότητας Καλκασιέ, με το πρόστιμο σε βάρος του να έχει οριστεί στα 300.000 δολάρια, ενώ προς υπεράσπισή του έχει οριστεί και δικηγόρος από το δημόσιο.

Το απόγευμα της Κυριακής, πολλά παιδιά έπαιζαν κρυφτό στην γειτονιά του Ντόιλ, ενώ κάποια κρύβονταν στην ιδιοκτησία του γείτονά του. Ο Ντόιλ ισχυρίστηκε ενώπιων της αστυνομίας ότι έπιασε το όπλο του όταν αντίκρισε  μερικές σκιές έξω από το σπίτι του, που του φάνηκαν ύποπτες. Όταν είδε ανθρώπους να τρέχουν άνοιξε πυρ, πετυχαίνοντας «κατά λάθος» το άτυχο κορίτσι.

Ο Ντόιλ συνελήφθη και κατηγορείται για βίαιη επίθεση με πυροβόλο όπλο και παράνομη οπλοφορία.

(με πληροφορίες από Αssociated Press)