Κεφαλονιά: Πύρινος εφιάλτης, εκκενώθηκαν οικισμοί - Μήνυμα από το 112

Η πυροσβεστική έχει καταφέρει να ελέγξει τα επτά μέτωπα της φωτιάς.
|
Open Image Modal
Φωτογραφία αρχείου.
Eurokinissi

Εφιαλτική ήταν η κατάσταση που επικράτησε με τη φωτιά στην Κεφαλονιά, καθώς επτά πύρινα μέτωπα έκαιγαν από το απόγευμα του Σαββάτου τα καταπράσινα δάση του νησιού.

 

Οι πυροσβέστες έδιναν ολονύχτια μάχη για να δαμάσουν τις φλόγες. Από το πρωί της Κυριακής επιτόπου επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς.

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο, παρά μόνο πολύ μικρά «καντηλάκια» που δημιουργούν φόβο αναζωπυρώσεων.

Πάντως, δύσκολη ήταν η νύχτα που πέρασε για τους κατοίκους του νησιού, καθώς με απόφαση του Δημάρχου Αργοστολίου, εκκενώθηκαν οι περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα. Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί τα χωριά Αγία Ειρήνη και Καπανδρίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 10.000 στρέμματα δάσους και ελαιώνες έχουν γίνει στάχτη ενώ μεγάλη ζημιά έχουν υποστεί οι κτηνοτρόφοι της περιοχής καθώς μέσα στα δάση υπήρχαν στάβλοι με ζώα, που δυστυχώς δεν κατάφεραν να σωθούν.

Alert από το 112

Σαν εξαιρετικά επείγουσα χαρακτήρισε την κατάσταση στην Κεφαλονιά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με SMS που έστειλε στους κατοίκους.

Ακόμα ενημέρωσε τους κατοίκους των χωριών Πάστρα, Κρεμμύδι, Μαρκόπουλο, Κατελειος και κάτω Κατελειος Κεφαλονιάς, να είναι σε ετοιμότητα όλο το βράδυ και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών, λόγω της δασικής πυρκαγιάς.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)