Έξι νεκροί σε επίθεση ισλαμιστών στην Κένυα

Έξι νεκροί σε επίθεση ισλαμιστών στην Κένυα
|
Open Image Modal
Φωτογραφία αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Άνδρες της σομαλικής ισλαμιστικής οργάνωσης αλ Σεμπάμπ σκότωσαν έξι ανθρώπους σε μια επίθεση στη βορειοανατολική Κένυα την Πέμπτη, δήλωσε τοπικός κυβερνήτης.

Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη: «Είμαστε πίσω από την επίθεση στη Μαντέρα, στην οποία σκοτώσαμε έξι χριστιανούς» είπε στο Reuters ο σεΐχης Αμπντιασίς Αμπού Μουσάμπ, εκπρόσωπος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της οργάνωσης, ο οποίος ισχυρίστηκε επίσης ότι χτυπήθηκε όχημα της αστυνομίας με εκρηκτικό μηχανισμό σε δρόμο.

Η περιοχή Μαντέρα στα σύνορα με τη Σομαλία έχει στοχευθεί πολλές φορές από την αλ Σεμπάμπ, η οποία υποστηρίζει πως θα συνεχίσει τις επιθέσεις στην Κένυα μέχρι η κυβέρνηση της χώρας να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Σομαλία, όπου υπάγονται σε μια αφρικανική δύναμη.

«Έχουμε υποστεί άλλη μια λυπηρή επίθεση» είπε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μαντέρα, Αλί Ρομπά, στο Twitter, συμπληρώνοντας ότι έχει επιβεβαιωθεί πως τουλάχιστον έξι άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκροί.

«Αν δεν ήταν η γρήγορη αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας μας, θα είχαμε ακόμα μεγαλύτερες απώλειες» είπε στο Reuters ο Ρομπά μέσω τηλεφώνου. «Από τη φύση και το στυλ της επίθεσης, φαίνεται ότι προφανώς είναι η αλ Σεμπάμπ».

Η κενυατική Daily Nation ανέφερε στην ιστοσελίδα της πως η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το πρωί σε χώρο δημοσίων έργων.