Μαντόνα, Ντι Κάπριο, Ρονάλντο, Σάλμα Χάγιεκ για την καταστροφή στον Αμαζόνιο

Οι αναρτήσεις με τις θλιβερές εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα σχόλια.
|
Open Image Modal
Associated Press/Getty

Οι δεκάδες χιλιάδες φωτιές που κατακαίουν το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, μια από τις πλουσιότερες περιοχές του πλανήτη από άποψης βιοποικιλότητας που επιπλέον, εκτείνεται σε περίπου 2,12 εκατ. τετραγωνικών μιλίων, συγκινεί πέραν των πολιτών και των ακτιβιστών, καλλιτέχνες, αλλά και αθλητές, οι οποίοι αναρτούν στα social media εικόνες της καταστροφής και καταγράφουν την ανησυχία τους. 

 

Open Image Modal
Victor Boyko via Getty Images

 

Η Μαντόνα με ανάρτηση της στο instagram απευθύνεται στον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο -ο οποίος στην τελευταία μίας σειράς απίστευτων δηλώσεων βάλει κατά των χωρών που θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία του Αμαζονίου και του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. 

«Οι φωτιές μαίνονται και η περιοχή του Αμαζονίου συνεχίζει να φλέγεται. Είναι μια ανείπωτη καταστροφή για τη Βραζιλία, για τους ιθαγενείς που ζουν εκεί, την πανίδα και τη χλωρίδα που συνθέτουν το πιο σημαντικό από άποψη βιοποικιλότητας δάσος. Πρόεδρε Μπολσονάρο, σας παρακαλώ, αλλάξτε τις πολιτικές σας και σώστε όχι μόνο την χώρα σας, αλλά και τον πλανήτη», γράφει η βασίλισσα της ποπ στην ανάρτηση της. 

O Λεονάρντο ντι Κάπριο ενημερώνει για τον Αμαζόνιο ανεβάζοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες και γράφοντας μεταξύ άλλων πως «είναι τρομακτικό αν σκεφτεί κανείς ότι το μεγαλύτερο τροπικό δάσος του πλανήτη που δημιουργεί το 20% του οξυγόνου στη Γη καίγεται επί 16 συνεχείς ημέρες, χωρίς καμία κάλυψη από τα ΜΜΕ...»

Στην ίδια κατεύθυνση και ο σούπερ σταρ του ποδοσφαίρου Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος γράφει στο twitter ότι η διάσωση του πλανήτη είναι ευθύνη όλων μας.

Open Image Modal
ASSOCIATED PRESS
Open Image Modal
Vianney Le Caer/Invision/AP

Η Σάλμα Χάγιεκ ανέβασε μήνυμα σε δύο γλώσσες (αγγλικά και ισπανικά) ευχαριστώντας κατ′ αρχάς τους followers της που χρησιμοποιούν το instagram της για να τραβήξουν την προσοχή στις φωτιές του Αμαζονίου, δηλώνοντας ότι «ο κόσμος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του για να θεραπεύσει και να προστατεύσει τους πνεύμονες του πλανήτη. Βραζιλία και Περού είμαι μαζί σας» καταλήγει η Μεξικανή σταρ.