Οι αγώνες τρακτέρ οδεύουν να γίνουν «νέο εθνικό σπορ» στη Ρωσία

«Τhe Bison Track Show».
Open Image Modal
Instagram

Οι αγώνες με τρακτέρ, μια ετήσια διοργάνωση που πραγματοποιείται στο Ροστόβ επί του Ντον, στη νότια Ρωσία, κάθε καλοκαίρι, φαίνεται να οδεύει να εξελιχθεί σε νέο εθνικό σπορ στη χώρα, καθώς εξελίσσεται από ένα ψυχαγωγικό σόου σε διαγωνισμό με υψηλά επίπεδα ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με το RT.

Οι διοργανωτές του «The Bison Track Show» επιμένουν ότι το τρακτέρ είναι το πλέον κατάλληλο όχημα για τους ρωσικούς δρόμους. «Κάθε χώρα έχει το δικό της εθνικό σπορ, που ενσωματώνει και αντικατοπτρίζει τα χαρακτηριστικά της: Αμερικανικό ποδόσφαιρο στις ΗΠΑ, κρίκετ στην Αγγλία, ταυρομαχίες στην Ισπανία» σημειώνουν σχετικά, προσθέτοντας πως το «Τhe Bison Track Show» ενσαρκώνει το «πάθος της Ρωσίας για τους αγώνες ταχύτητας και την ακατάβλητη ιδιοσυγκρασία της, καθώς και τους απέραντους ανοιχτούς χώρους και τους κακούς δρόμους της».

 

 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται από το 2002, και σύμφωνα με τους διοργανωτές μετατρέπεται από ψυχαγωγικό σόου σε εθνικό σπορ, με τους δικούς του κανόνες και παραδόσεις. Πάνω από 30 οδηγοί θα συμμετέχουν στον αγώνα, που θα γίνει στις 2 Ιουνίου στο Ροστόβ επί του Ντον.