Οι μέτοχοι του Twitter ζητούν από τον Μασκ να ολοκληρώσει τη συμφωνία εξαγοράς

Οι μέτοχοι ψήφισαν σήμερα υπέρ της συμφωνίας εξαγοράς των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Open Image Modal
CARINA JOHANSEN via Getty Images

Αν και ο Έλον Μασκ κάνει ότι περνά από το χέρι του για να ακυρώσει τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, οι μέτοχοι της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύουν να τον κρατήσουν.

Σύμφωνα με το CNN Business, οι μέτοχοι του Twitter ψήφισαν σήμερα υπέρ της συμφωνίας εξαγοράς των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 54,20 δολάρια για κάθε μετοχή. Ωστόσο, σήμερα η αξία της μετοχή του twitter ήταν κάτω από τα 41 δολάρια ανά μετοχή, σχεδόν 25% κάτω από την τιμή της συμφωνίας.

Η απόφαση αυτή των μετόχων έρχεται λίγες μέρες μετά την τρίτη επιστολή που έστειλε ο Έλον Μασκ στο Twitter με την οποία ζητά να τερματίσει η συμφωνία τους, μετά την πληρωμή της ρήτρας αποζημίωσης 7,75 εκατομμυρίων δολαρίων στον πρώην επικεφαλής της πλατφόρμας Πέιτερ Ζάτκο.

Στην νέα επιστολή τους, οι δικηγόροι του Μασκ υποστήριξαν ότι στις 28 Ιουνίου ο Ζάτκο έλαβε μέρος του ποσού της ρήτρας, η οποία παραβιάζει ωστόσο μια διάταξη του συμβολαίου εξαγοράς.

Το Twitter επέκρινε την τελευταία προσπάθεια του Μασκ να βγει από τη συμφωνία ως «άκυρη και άδικη».

Ο Μασκ έστειλε για πρώτη φορά μια επιστολή για να τερματίσει τη συμφωνία τον Ιούλιο, ισχυριζόμενος ότι το Twitter παραβίασε τη συμφωνία παραποιώντας τον αριθμό των spam και των ψεύτικων λογαριασμών bot στην πλατφόρμα του.

Το Twitter μήνυσε τον Musk ώστε να ολοκληρώσει την εξαγορά, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο ότι χρησιμοποίησε τα bots ως πρόσχημα για να βγει από μια συμφωνία την οποία ο ίδιος επεδίωξε εξαιτίας της πτώσεις που παρουσιάσαν οι μετοχές της εταιρείες.