Πατέρας και ανήλικος γιος στην επίθεση σε δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα των συγκεντρωμένων κρατώντας μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν «ρατσιστικά» συνθήματα και επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο.
|
Open Image Modal
Eurokinissi
Eurokinissi

Πατέρας και γιος ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν για συμμετοχή στην επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη δομή φιλοξενίας ανήλικων προσφυγόπουλων, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ενώ συνελήφθη και ένας 15χρόνος αλλοδαπός που φιλοξενείται στη δομή, κατόπιν μήνυσης που υπέβαλε σε βάρος του ο 38χρονος.

Η δομή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος και, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Θοδωρής Καραγιάννης, άγνωστοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από τον χώρο με μαχαίρια, καδρόνια και σιδερολοστούς, φώναξαν αρχικά «ρατσιστικά», όπως τα χαρακτήρισε συνθήματα, και στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο όπου φιλοξενούνται τα προσφυγόπουλα.

Με εντολή του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης της Θεσσαλονίκης, οι δύο ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ για τον 38χρονο ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

Τη διερεύνηση της καταγγελίας για το επεισόδιο χειρίζεται το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Παρέμβαση της αντεισαγγελέως Αρείου Πάγου

Στην υπόθεση παρενέβη η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρμόδια για θέματα ρατσιστικής βίας.

Ειδικότερα, με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να προχωρήσει στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την εν λόγω υπόθεση και παράλληλα ζήτησε να είναι ενήμερη επί των εξελίξεων και το τελικό εισαγγελικό αποτέλεσμα, όπως προβλέπει η Ποινική Δικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ