Πολάνσκι: Αρνείται τις νέες κατηγορίες για βιασμό από την ηθοποιό Βαλεντίν Μονιέ

Το δημοσίευμα στην εφημερίδα Le Perisien και οι δηλώσεις του δικηγόρου του σκηνοθέτη στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Open Image Modal
Ο Ρομάν Πολάνσκι κατηγορήθηκε ακόμα μια φορά για βιασμό.
THOMAS SAMSON via Getty Images

Ο Ρομάν Πολάνσκι αρνείται τις κατηγορίες της ηθοποιού Βαλεντίν Μονιέ περί βιασμού, όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Ερβέ Τεμίμ στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. 

Πριν από λίγες ημέρες, η γαλλική εφημερίδα Le Perisien δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο η Μονιέ κατηγορεί τον σκηνοθέτη και παραγωγό ότι την βίασε το 1975 όταν εκείνη ήταν 18 ετών, στο σαλέ του στην Ελβετία. Ωστόσο, η κατηγορία της ηθοποιού δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις επειδή το 20αετές δικαίωμα παραγραφής της χώρας, έχει περάσει. 

Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο, ο Τεμίμ είπε ότι ο Πολάνσκι «αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες για βιασμό. Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε νομικά εναντίον του δημοσιεύματος. Ο Ρομάν κι εγώ δεν θα συμμετάσχουμε στη δίκη που προσπαθούν να διοργανώσουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας ”Κατηγορώ” (“J’accuse”) στις γαλλικές αίθουσες». Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι η κατηγορία «αφορά γεγονότα τα οποία συνέβησαν 45 χρόνια πριν. Ποτέ δεν έγινε γνωστή αυτή η κατηγορία στον Πολάνσκι και ούτε σε κάποιο δικαστικό ίδρυμα, εκτός από ένα γράμμα που εστάλη στον εισαγγελέα της Καλιφόρνια δυο χρόνια πριν, σύμφωνα με την εφημερίδα. Ο Τεμίμ είπε ότι «είναι απίθανο μετά από τόσα χρόνια να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την διεξαγωγή μιας ολοκληρωμένης έρευνας». 

Την Κυριακή, ο βραβευμένος με Οσκαρ πρωταγωνιστής της ταινίας Ζαν Ντιζαρντέν, ακύρωσε μια εμφάνισή του στην τηλεόραση που θα προωθούσε την ταινία. Η ταινία κέρδισε τέσσερις υποψηφιότητες για τα επερχόμενα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, λίγους μήνες μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Πηγή: Variety