Λέκκας: Εκτονώνεται η μετασεισμική δραστηριότητα στα Ιωάννινα

Λέκκας: Εκτονώνεται η μετασεισμική δραστηριότητα στα Ιωάννινα
Open Image Modal
Eurokinissi

Για σταδιακή εκτόνωση της μετασεισμικής δραστηριότητας έκανε λόγο μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής γεωλογίας και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, σχετικά με τον σεισμό του Σαββάτου στα Ιωάννινα και την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Αναφερόμενος και στην χθεσινοβραδινή δόνηση των 4,3 βαθμών (λίγο μετά τις 10) είπε ότι είναι σαφές ότι έχουμε πλέουν μικρότερους σε μέγεθος σεισμούς και πιο αραιούς. Είπε πάντως πως θα πρέπει να συμπληρωθεί το 48ωρο για να βγάλουμε ξεκάθαρο συμπέρασμα.

Σημείωσε επίσης ότι πράγματι υπάρχουν ρήγματα στην περιοχή αλλά είναι μικρά και δεν έχουν συσσωρεύσει τόση ενέργεια για να δώσουν μεγάλο σεισμό.

Κλειστά θα είναι σήμερα (Δευτέρα) σχολεία, νηπιαγωγεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ στους Δήμους Ιωαννίνων, Πωγωνιού και Ζίτσας, ενώ δε θα λειτουργήσει καθόλου αυτή την εβδομάδα η ανώτατη εκκλησιαστική σχολή Βελλάς καθώς υπέστη σοβαρές ζημιές. Πολλοί ήταν επίσης οι κάτοικοι της πόλης που έμειναν και χθες έξω από τα σπίτια τους, σε αυτοκίνητα, πλατείες και δρόμους.