Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η έρευνα για την αυτοκτονία του 14χρονου

Τα στελέχη της Υπηρεσίας προτίθενται να ξεκινήσουν την έρευνά τους εξετάζοντας τις φωτογραφίες από το δωμάτιο τού μαθητή, τους συγγενείς και τους φίλους του.
Open Image Modal
Στιγμιότυπο από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που στεγάζεται στον 13ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής διεύθυνσης Αθηνών,Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 (EUROKINSSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Eurokinissi

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος απεστάλη η δικογραφία για την αυτοκτονία του 14χρονου μαθητή στα Κάτω Πατήσια, ύστερα από την εισαγγελική παρέμβαση. Τα στελέχη της Υπηρεσίας προτίθενται να ξεκινήσουν την έρευνά τους από την αρχή εξετάζοντας τις φωτογραφίες από το δωμάτιο τού μαθητή, τους συγγενείς και τους φίλους του.

Ήδη το κινητό τηλέφωνο τού αυτόχειρα βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και εκεί τα εξειδικευμένα στελέχη θα επιχειρήσουν να βρουν απαντήσεις. Από την πρώτη στιγμή κατέθεσαν στις αρχές ο πατέρας και ο αδελφός του 14χρονου, ενώ η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να δώσει μιλήσει με τους αστυνομικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα όσα είπαν δεν προκύπτει η αυτοκτονία να σχετίζεται με κάποιο διαδικτυακό παιχνίδι ή με υπόθεση bullying, αλλά εάν κριθεί σκόπιμο θα κληθούν και πάλι να καταθέσουν.

Ο μαθητής της Β′ Γυμνασίου εντοπίστηκε νεκρός στο δωμάτιό του το απόγευμα τού Σαββάτου. Είχε δώσει τέλος στη ζωή του χρησιμοποιώντας μία ζώνη για να δημιουργήσει έναν αυτοσχέδιο βρόχο.