«Το σώμα μου έχει καταστραφεί»: Η Αμερικανίδα ολυμπιονίκης του σκι Λίντσεϊ Βον ανακοίνωσε πως αποσύρεται

Τι έγραψε στο Instagram.
Open Image Modal
Faye Sadou/MediaPunch/IPx

Η Αμερικανίδα τρεις φορές ολυμπιονίκης του σκι Λίντσεϊ Βον ανακοίνωσε πως αποσύρεται επειδή «το σώμα της έχει καταστραφεί πέρα από κάθε δυνατότητα επισκευής», και «εκλιπαρεί να σταματήσει».

 

Open Image Modal
Parisa Afsahi/MediaPunch/MediaPunch/IPx
 

Η 34χρονη, που είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2010 στο Βανκούβερ, «κυνηγούσε» ρεκόρ νικών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο οι τραυματισμοί της, και η εγχείρηση στην οποία αποκάλυψε πως υποβλήθηκε την άνοιξη την αναγκάζουν να σταματήσει.

Open Image Modal
Faye Sadou/MediaPunch/IPx

 

«Μετά από πολλές νύχτες χωρίς ύπνο, έχω αποδεχτεί πως δεν μπορώ να συνεχίσω» είπε, σύμφωνα με το BBC. «Θα αγωνιστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το super-G την επόμενη εβδομάδα στο Άρε της Σουηδίας και θα είναι οι τελευταίοι αγώνες της καριέρας μου. Οι τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν κάποιες από τις πιο δύσκολες συναισθηματικά ημέρες της ζωής μου. Αντιμετωπίζω την πραγματικότητα αυτού που μου λέει το σώμα μου ενάντια σε αυτό που η καρδιά και το μυαλό μου μου λένε ότι είμαι ικανή να κάνω. Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πως το μυαλό και το σώμα μου δεν συμφωνούν».

 

 

Η Βον θα αποσυρθεί τέσσερις νίκες πριν φτάσει το ρεκόρ του Σουηδού Ίνγκεμαρ Στένμαρκ, ενώ το χάλκινό της στην Κορέα την έκανε τη μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα που κερδίζει μετάλλιο στο αλπικό σκι στους Ολυμπιακούς. Ωστόσο, αφού ομολόγησε πως είχε «περισσότερους τραυματισμούς και εγχειρήσεις από ό,τι θα ήθελε να παραδεχτεί», περιέγραψε ότι ένας τραυματισμός στο γόνατο που υπέστη πέρυσι αποδείχτηκε αδύνατον να ξεπεραστεί. Όπως έγραψε στο Instagram, «το σώμα μου έχει καταστραφεί πέρα από κάθε δυνατότητα επισκευής, και δεν με αφήνει να έχω την τελευταία σεζόν που ονειρευόμουν. Το σώμα μου μου ουρλιάζει να σταματήσω, και είναι ώρα να το ακούσω».