Αυστρία: Ομιλίες Χίτλερ και ναζιστικά συνθήματα σε μεγάφωνα τρένου

Έχουν υποβληθεί καταγγελίες σε βάρος δύο ατόμων. Οι αρχές τους εντόπισαν αναλύοντας βίντεο από τις κάμερες του τρένου.
via Associated Press

Η αυστριακή εταιρία σιδηροδρόμων ÖBB κατέθεσε μήνυση σε βάρος δύο προσώπων που έπαιζαν ομιλίες του Αδόλφου Χίτλερ μέσα από τα μεγάφωνα ενός τρένου που εκτελούσε δρομολόγιο από το Μπρέγκεντς προς τη Βιέννη, μετέδωσε τη Δευτέρα το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA.

Οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι δεν ταυτοποιήθηκαν, σόκαραν τους επιβάτες με τον ναζιστικό χαιρετισμό ”Χάιλ Χίτλερ” να ακούγεται μέσω της ενδοεπικοινωνίας του τρένου αρκετές φορές την Κυριακή. Οι αρχές τους εντόπισαν αναλύοντας βίντεο από τις κάμερες του τρένου. Η διάδοση ναζιστικής προπαγάνδας αποτελεί ποινικό αδίκημα στην Αυστρία.

Οι δύο είναι επίσης ύποπτοι ως υπεύθυνοι για δύο άλλα περιστατικά την περασμένη εβδομάδα σε τρένα που εκτελούσαν δρομολόγια από το Ζανκτ Πέλτεν στη Βιέννη, στα οποία αναπαράγονταν ηχογραφήσεις μέσω της ενδοεπικοινωνίας του τρένου. Δεν ήταν σαφές αν οι ηχογραφήσεις αυτές είχαν επίσης ναζιστική χροιά.

Οι ύποπτοι πιστεύεται ότι άνοιξαν τις καμπίνες ενδοεπικοινωνίας των ελεγκτών του τρένου με ένα κλειδί που έχουν όλοι οι υπάλληλοι του τρένου και στη συνέχεια έπαιξαν τις ηχογραφήσεις, ανέφερε το ΑΠΕ.

Δημοφιλή