Εννιά έξοδα γάμου για τα οποία οι νεόνυμφοι μετανιώνουν

Ρίχνοντας μια δεύτερη ματιά σ' εκείνη την ημέρα οι νιόγαμπροι συνήθως ανακαλύπτουν τι δεν έπρεπε να είχαν ξοδέψει.
Κάποια έξοδα του γάμου θα μπορούσαν να παραλειφθούν.
Κάποια έξοδα του γάμου θα μπορούσαν να παραλειφθούν.

Οσο σχεδιάζουμε τον γάμο μας, η αγωνία κυριαρχεί. Θέλουμε τα πάντα να είναι τέλεια γι′ αυτή την ξεχωριστή μέρα και πολλές φορές, μέσα στο άγχος μας να γίνουν όλα όπως πρέπει, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε το περιττό από το ουσιώδες.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις νεόνυμφων οποίοι μετά την τελετή - και με καθαρό μυαλό πλέον - διαπιστώνουν πως κάποια έξοδα θα μπορούσαν να παραλειφθούν, χωρίς να χάσει η ημέρα κάτι σε λάμψη ή ομορφιά.

Ζευγάρια μίλησαν στην Huffpost US για όσα μετάνιωσαν στην τελετή του γάμου τους:

1. Τα λουλούδια στολισμού

«Ξοδέψαμε 3.600 δολάρια σε λουλούδια» λέει η Λίντσει Ρ. Παραδέχτηκε ότι, μετά τον γάμο, κατέληξαν όλα στα σκουπίδια, καθώς δεν γινόταν να τα επιστρέψει στο κατάστημα.

Τα λουλούδια ομορφαίνουν κατά πολύ το περιβάλλον του γάμου, αλλά θα μπορούσαν να είναι λιγότερα. Κρίμα να πετιούνται τόσα χρήματα στα σκουπίδια.

2. Ο εξεζητημένος φωτογράφος

«Θα μπορούσαμε να είχαμε κλείσει άλλον, αλλά ακούσαμε πως αυτός ήταν ο καλύτερος όλων. Ωστόσο, οι αισθητική του δεν ταίριαζε με την δική μας και το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό» λέει η Ντέμπι Τ. Επειδή ήταν δημοφιλής φωτογράφος, ήταν πιο ακριβός. Ωστόσο, έκαναν το λάθος και δεν κοίταξαν προσεκτικά τα πορτφόλιό του, για να αντιληφθούν ότι το στυλ του δεν τους ταιριάζει.

Δεν χρειάζεται να είναι ο ακριβότερος φωτογράφος. Αρκεί να είναι πρόθυμος να βγάλει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

3. Το κλασικό νυφικό

«Αν και είμασταν πολύ φτωχοί, επέλεξα τα παραδοσιακό νυφικό, με το οποίο έμοιαζα με πριγκίπισσα, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα ξοδέψαμε ελάχιστα» λέει η Γιαογιάο Μ.

Ωστόσο, το μετάνιωσε, θεωρώντας ότι η επιλογή ενός απλού φορέματος που θα μπορούσε να φορεθεί και σε άλλη περίσταση, ίσως ήταν η ιδανική.

4. Τα διακοσμητικά στα τραπέζια

«Καλύτερα, αντί για τόσα διακοσμητικά, να είχαμε βάλει μόνο λουλούδια. Τώρα, απλώς βρίσκονται στιβαγμένα στην αποθήκη» λέει ο Σόμερ Σ.

Για το τραπέζι του γάμου, σπαταλώνται πολλά χρήματα.
Για το τραπέζι του γάμου, σπαταλώνται πολλά χρήματα.

5. Τα επιδόρπια

«Τα περισσότερα γλυκά κατέληξαν στα σκουπίδια, καθώς τα ορεκτικά και τα κυρίως πιάτα ήταν τόσο χορταστικά, που κανείς δεν πεινούσε» λέει ο Στεφ Ν.

6. Το τραπέζι εξ ολοκλήρου

«Καλύτερα να ξοδεύαμε τα χρήματα σε ένα ταξίδι, παρά σε ένα τόσο εντυπωσιακό τραπέζι, με εκατοντάδες καλεσμένους» λέει η Κέλσι Μ.

Οταν τα οικονομικά μας δεν είναι καλά, πρέπει να διαλέγουμε ανάμεσα σε ένα πανάκριβο γλέντι και ένα αξέχαστο ταξίδι του μέλιτος.

7. Το φόρεμα για το γλέντι

«Μετά τον γάμο, οι καλεσμένοι θυμούνται περισσότερο το νυφικό, παρά το φόρεμα για το τραπέζι» λέει ο Στεφ Ν.

Αν το φόρεμα είναι πολύ εξεζητημένο, σπάνια θα το ξαναφορέσουμε. Καλύτερα να είναι πιο απλό και φτηνό, αλλά εξίσου κομψό.

8. Το πολύ φαγητό

«Οι καλεσμένοι ασχολούνταν περισσότερο με τον χορό και την κουβέντα. Το άγχος μας να είναι όλοι χορτάτοι, κατέληξε σε τρομερή σπατάλη φαγητού» λέει η Ντέμπι Τ.

9. Θεματική διακόσμηση

«Είναι χάσιμο χρόνου και χρημάτων να ψάχνεις τα κατάλληλα διακοσμητικά, ταπετσαρίες και φώτα για τις ανάγκες του θέματος που έχεις σκεφτεί» λέει ο Τζίμπραν Κ.

Χρειάζεται απλότητα και κομψότητα.

Ενας πανάκριβος γάμος δεν είναι πάντα καλή ιδέα. Πρέπει η τελετή να προσαρμόζεται στο πορτοφόλι μας, ώστε να περισσεύουν χρήματα για τις μετέπειτα ανάγκες.

Λίστα με πράγματα για τον γάμο.
Λίστα με πράγματα για τον γάμο.

Πηγή: Huffpost US