Έρχεται μπύρα σε σκόνη - Μια γερμανική ζυθοποιία κάνει την αρχή (Εικόνες)

Μερικές κουταλιές σκόνης ανακατεμένες με νερό και έτοιμη η Lager, Pilsner ή Weiss - οι επιλογές είναι σχεδόν χωρίς όρια.
MATTHIAS RIETSCHEL via Reuters

Eνα κουτάλι γεμάτο μπύρα ακούγεται παράταιρο, αλλά θα μπορούσε να είναι το μέλλον για το παγκοσμίως αγαπημένο ποτό. Ενα ζυθοποιείο στην Γερμανία έχει αναπτύξει μια μπύρα σε μορφή σκόνης για να μειώσει το βαρύ αποτύπωμα άνθρακα των εξαγωγών.

«Αν το δούμε ευρύτερα, αυτό θα ήταν περίπου 0,5% των εκπομπών CO2 παγκοσμίως που θα μπορούσαμε να μειώσουμε. Φυσικά, δεν είναι πολύ σε πρώτη φάση, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ένα γιγάντιο ποσό», δήλωσε στο Reuters ο Στεφάν Φρίτσε, γενικός διευθυντής της Klosterbrauerei Neuzelle.

MATTHIAS RIETSCHEL via Reuters

Η σκόνη της μπύρας θα καθιστούσε το νερό, τα μπουκάλια, τα κιβώτια και τα βαρέλια ξεπερασμένα στη διεθνή εφοδιαστική μπύρας, θα μείωνε το βάρος και την κατανάλωση καυσίμων.

Μερικές κουταλιές σκόνης ανακατεμένες με νερό και έτοιμη η Lager, Pilsner ή Weiss - οι επιλογές είναι σχεδόν χωρίς όρια, σύμφωνα με τον Φρίτσε.

MATTHIAS RIETSCHEL via Reuters

«Θέλουμε την πλήρη γεύση της μπύρας. Eχουμε τον αφρό, έχουμε ήδη τη γεύση της μπύρας, θέλουμε να προσθέσουμε διοξείδιο του άνθρακα και αλκοόλ σε μορφή σκόνης. Μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά με σκόνη. Και φυσικά, είναι απολύτως συναρπαστικό ότι τα καταφέραμε. Για πρώτη φορά παγκοσμίως», εξήγησε ο Φρίτσε. Οι πρώτες γευσιγνωσίες μπύρας με το ρόφημα σε σκόνη ήταν πολλά υποσχόμενες, πρόσθεσε. Η Klosterbraeu Neuzelle αναζητά συνεργάτες για την παραγωγή της σκόνης σε μεγαλύτερη κλίμακα.

MATTHIAS RIETSCHEL via Reuters

Η μπύρα σε σκόνη – χωρίς αλκοόλ προς το παρόν – βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ανάπτυξής της. Μετά από δύο χρόνια έρευνας, ο Φρίτσε και η ομάδα του είναι σίγουροι ότι θα έχουν ένα προϊόν έτοιμο για την αγορά μέχρι το τέλος του 2023.

MATTHIAS RIETSCHEL via Reuters
MATTHIAS RIETSCHEL via Reuters
MATTHIAS RIETSCHEL via Reuters

Σε ένα μελλοντικό σενάριο, οι ζυθοποιίες σε όλο τον κόσμο θα έπαιρναν μια σκόνη μπύρας και θα πρόσθεταν το δικό τους νερό πριν τη γεμίσουν σε μπουκάλια. Ακόμη και η σκόνη για τον τελικό καταναλωτή είναι μια επιλογή. Αλλά μέχρι τότε είναι ακόμα πολύς ο δρόμος, παραδέχεται ο Φρίτσε.

Δημοφιλή