Ιταλία: Τα ακριβά και πολυτελή γούστα του αρχηγού της Μαφίας - Τι βρήκαν στο σπίτι του

Ο Ντενάρο, βρισκόταν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της αστυνομίας καθώς ζούσε στην μικρή πόλη Τράπανι στη δυτική Σικελία, λίγα χιλιόμετρα από το σπίτι του.
Franco Origlia via Getty Images

Αρώματα, επώνυμα ρούχα και διεγερτικά χάπια βρήκαν οι καραμπινιέρη στο σπίτι, κρησφύγετο του αφεντικού της μαφίας της Σικελίας Ματέο Μεσίνα Ντενάρο, μετά τη σύλληψή του σε ιδιωτικό νοσοκομείο στο Παλέρμο.

Ο 60χρονος Ντενάρο, βρισκόταν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη της αστυνομίας καθώς ζούσε στην μικρή πόλη Τράπανι στη δυτική Σικελία, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη Castelvetrano, όπου γεννήθηκε και ήταν το σπίτι του.

Αν και ήταν ο πιο διαβόητος καταζητούμενος στη χώρα για 30 χρόνια, οι αρχές δεν είχαν καταφέρει να τον εντοπίσουν ενώ μετά τη σύλληψή του, κρατείται στην πόλη Λ′ Άκουιλα της κεντρικής Ιταλίας καθώς οι αρχές ήθελαν να τον απομακρύνουν από τη Σικελία το συντομότερο.

Όπως αναφέρει το Reuters, παρότι ο Ντενάρο ζούσε σε ένα λιτό κτίριο κοντά στο κέντρο του Campobello di Mazara στο Τράπανι, ο υπόλοιπος βίος του ήταν πολυτελής.

Ακριβά, επώνυμα ρούχα και παπούτσια, γυαλιά ηλίου, διεγερτικά χάπια κι ένα ρολόι αξίας 35.000 ευρώ που φορούσε όταν συνελήφθη, ήταν μερικά μόνο από τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ζωή του ήταν μέσα στην πολυτέλεια.

Το πιο ενδιαφέρον πάντως είναι οτι δεν κρυβόταν ούτε λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας καθώς πήγαινε ο ίδιος στο σούπερ μάρκετ και συχνά συνομιλούσε με γείτονες του, που τον περιγράφουν ως «ένα φιλικό άτομο».

«Είχε μια κανονική ζωή», είπε ο δικαστής Πάολο Γκουίντο, ένας από τους αξιωματούχους που ερευνούσαν τον Ντενάρο, ο οποίος εκτιμά ωστόσο οτι πιθανότατα άλλαζε σχετικά συχνά τόπο κατοικίας.

Στο τελευταίο διαμέρισμα φαίνεται ότι έμενε από τον περασμένο χρόνο ενώ οι αρχές αναζητούν κι άλλα μέρη στη Σικελία, όπου μπορεί να είχε μείνει τα προηγούμενα χρόνια.

Δημοφιλή