Καμία αναφορά από τον Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά

Ο Τούρκος πρόεδρος περιορίστηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου.
POOLEurokinissi

Παρά τα όσα ανακοίνωνε τις προηγούμενες ημέρες η τουρκική πλευρά για αναφορά του Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΝΑΤΟ, τελικά ο Τούρκος πρόεδρος δεν έριξε «λάδι στη φωτιά» και αρκέστηκε να αναφερθεί στα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ατζέντα της Συνόδου.

Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, ο κ. Ερντογάν εμφανιζόταν αποφασισμένος να θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών στο Αιγαίο και αυτό που διαμήνυε η ελληνική πλευρά ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έδινε τις κατάλληλες απαντήσεις.

Στην σύντομη τοποθέτηση του ο Ταγίπ Ερντογάν δεν ενέπλεξε καθόλου την Ελλάδα, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι όσα διέρρεαν τις προηγούμενες ημέρες από την Άγκυρα απευθύνονταν περισσότερο στο εντός των τουρκικών συνόρων ακροατήριο. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε κυρίως στο θέμα της Ουκρανίας ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης –χωρίς πλέον την απειλή των τουρκικών προκλήσεων- αναμένεται να εστιάσει στην συμπαράσταση της Συμμαχίας προς την Ουκρανία και στην καταδίκη της ρωσικής εισβολής.