ΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/03/2020 20:54 EET | Updated 07/03/2020 21:03 EET

Κορονοϊός: Στα 66 τα κρούσματα στη χώρα

Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο

NurPhoto via Getty Images
A woman wearing a protective face mask walks outside of the Hospital that the first Coronavirus case was confirmed, in Thessaloniki, Greece 26 February 2020. (Photo by Achilleas Chiras/NurPhoto via Getty Images)

Στα 66 ανέρχονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα καθώς επιβεβαιώθηκαν ακόμη 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. 

Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας. Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής.

Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους). Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Ανακοινώσεις σχετικά με το προληπτικό κλείσιμο σχολείων, την επιβολή περιοριστικών μέτρων σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων και άλλα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού αναμένονται την Κυριακή και τη Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό μετά τη σύσκεψη για το ζήτημα του κορονοϊού στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. 

 

 

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ)