Λασίντα Ντέμους: Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με 11 χρόνια καθυστέρηση

Φτάσαμε στο 2023 για να στεφθεί χρυσή Ολυμπιονίκης των Αγώνων που διεξήχθησαν το 2012.
.
.
Associated Press

Η Αμερικανίδα αθλήτρια του στίβου Λασίντα Ντέμους έγινε και επίσημα χρυσή Ολυμπιονίκης την Πέμπτη 30 Mαρτίου, σε ηλικία 40 ετών, 11 χρόνια μετά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η Ντέμους έλαβε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα μετ′ εμποδίων, έπειτα από τον αποκλεισμό της Νατάλια Αντιούκ, εξαιτίας του ρωσικού σκανδάλου ντόπινγκ.

Στις 8 Αυγούστου του 2012, η Ντεμούς τερμάτισε 0,07 δευτερόλεπτα πίσω από την Aντιούκ, το όνομα της οποίας έχει συνδεθεί δύο φορές με υποθέσεις ντόπινγκ.

Στοιχεία που ανακτήθηκαν από μια βάση δεδομένων της Μόσχας επέτρεψαν στην επιτροπή να αποφασίσει τον περασμένο Οκτώβριο την διαγραφή όλων των επιτευγμάτων της Αντιούκ από τον Ιούλιο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2013.

Η Ντέμους θα λάβει από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το χρυσό μετάλλιο. Οταν ανακοινώθηκε η απόφαση της επιτροπής, πριν από πέντε μήνες, η Aντιούκ εξέτιε ήδη τετραετή αποκλεισμό εξαιτίας ακόμη μιας υπόθεσης ντόπινγκ που ακύρωνε όλες τις επιδόσεις της από το 2013 έως το 2015.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα