Μαφιόζος της Ντράγκετα έβαλε χλωρίνη στη Θεία Κοινωνία για να δηλητηριάσει ιερέα

Η κατάποση της χλωρίνης θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον ιερέα γιατί πάσχει από άσθμα και έχει καρδιακά προβλήματα.
.
.
Facebook

Ένας ύποπτος της Ντράγκετα πρόσθεσε χλωρίνη στο δισκοπότηρο της Θεία Κοινωνία με στόχο να δηλητηριάσει τον ιερέα μιας ενορίας που ήταν γνωστός ότι μιλούσε ανοιχτά κατά του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο ιερέας Felice Palamara μύρισε μια περίεργη μυρωδιά στο μίγμα νερού και κρασιού που είχε τοποθετηθεί μέσα στο δισκοπότηρο κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργία στην πόλη Cessaniti, στη νότια Καλαβρία - το προπύργιο της Ντράγκετα.

Αμέσως διέκοψε την λειτουργία και κάλεσε τους Καραμπινιέρους. Οι αναλύσεις που έκαναν στο μίγμα αποκάλυψαν ότι το δισκοπότηρο περιείχε χλωρίνη.

Η αστυνομία εξετάζει τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας με σκοπό να εντοπίσει ποιος μπήκε στην εκκλησία και «μόλυνε» τη Θεία Κοινωνία με τη χημική ουσία, αναφέρει η Daily Telegraph.

Η κατάποση της χλωρίνης θα ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον ιερέα γιατί πάσχει από άσθμα και έχει καρδιακά προβλήματα.

«Πράξη εκφοβισμού»

Η απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα στις καταγγελίες του ιερέα για την παρουσία της Ντραγκέτα στην πόλη.

Η εγκληματική οργάνωση βγάζει εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τη διακίνηση κοκαΐνης και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτή η πράξη εκφοβισμού δεν έχει καμία σχέση με τους ενορίτες μου γιατί είμαι εδώ 10 χρόνια και πάντα είχα καλές σχέσεις με τους ανθρώπους της ενορίας», είπε στην εφημερίδα Corriere della Sera.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να κάνει κακό στην ενορία».

Θανάσιμες απειλές

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πατέρας Felice απειλείται. Πριν από λίγες εβδομάδες, το αυτοκίνητό του υπέστη βανδαλισμούς.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μετά από ζημιά στο αυτοκίνητό του, ο πατέρας Felice είχε επικρίνει «αυτούς που μας ενοχλούν», αναφερόμενος στην Ντραγκέτα.

Ο Palamara δεν είναι ο μόνος τοπικός ιερέας που έγινε στόχος των απειλών της μαφίας. Ο πατέρας Francesco Pontoriero, της ενορίας San Basilio Magno, βρήκε μια νεκρή γάτα στο καπό του αυτοκινήτου του καθώς επέστρεφε από δείπνο στο Cessaniti.

Δεν είναι ασυνήθιστο οι ιερείς στην Ιταλία να ζουν υπό την προστασία της αστυνομίας. Ο πατέρας Maurizio Patriciello, ένας ιερέας στο Caivano, κοντά στη Νάπολη, ο οποίος για χρόνια μάχεται ενάντια στο έγκλημα που σχετίζεται με τη μαφία, έχει δύο σωματοφύλακες.

Δημοφιλή