Σε ύφεση η φωτιά στον προαύλιο χώρο εργοστάσιου κατασκευής πλαστικών στον Ασπρόπυργο

Κλιμάκιο της περιφέρειας διεξάγει μετρήσεις για την ρύπανση της ατμόσφαιρας. Κανονικά η λειτουργία των σχολείων.
|
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στον προαύλιο εργοστασίου κατασκευής πλαστικών στον Ασπρόπυργο, επί της οδού Αγίας Σοφίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει βελτίωση και στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στις 21.30 το βράδυ της Δευτέρας- για άγνωστους ακόμη λόγους- και πήρε γρήγορα διαστάσεις, λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στον προαύλιο χώρο της εταιρείας.

Ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς ήταν αρκετά μεγάλος, τόσο λόγω των πλαστικών που καίγονταν όσο και των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι, που δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων.

Η φωτιά ωστόσο δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ οι δυνάμεις ενισχύθηκαν κι άλλο μετά τις 11 το βράδυ. Παράλληλα, η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα αποπνικτική, και στις 11 το βράδυ, στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Ασπροπύργου αλλά και σε όσους βρίσκονταν σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους λόγω της έκλυσης επικίνδυνων καπνών.

Κλιμάκιο της περιφέρειας διεξάγει μετρήσεις της ατμόσφαιρας ώστε να διαπιστώσει σε ποιο σημείο βρίσκεται η ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς η φωτιά έχει κάψει πολύ μεγάλες ποσότητες πλαστικών. Ωστόσο τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά στην περιοχή.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ