Με άνοια διαγνώστηκε ο Μπρους Γουίλις

Η οικογένεια του Αμερικανού ηθοποιού ανακοίνωσε ότι η κατάσταση του έχει εξελιχθεί σε μετωποκροταφική άνοια. Πέρυσι διεγνώσθη με αφασία.
via Associated Press

Η οικογένεια του Μπρους Γουίλις εξέδωσε μια «επώδυνη» ενημέρωση αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Αμερικανού ηθοποιού, ο οποίος πέρυσι είχε διαγνωστεί με αφασία.

Τον Μάρτιο του 2022, η οικογένεια του σταρ ανακοίνωσε ότι θα «απομακρυνόταν» από την υποκριτική αφού είχε διαγνωστεί με την πάθηση, η οποία «επηρέαζε τις γνωστικές του ικανότητες».

Τώρα σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, σε μια κοινή δήλωση που μοιράστηκε με τον Σύνδεσμο για τον Μετωποκεφαλικό Εκφυλισμό, η οικογένειά του αποκάλυψε ότι η κατάσταση του Γουίλις έχει προχωρήσει.

«Έχουμε πλέον μια πιο συγκεκριμένη διάγνωση: μετωποκροταφική άνοια (γνωστή ως FTD)», ανέφερε.

«Δυστυχώς, οι προκλήσεις στην επικοινωνία είναι μόνο ένα σύμπτωμα της ασθένειας που αντιμετωπίζει ο Μπρους. Μολονότι αυτό είναι επώδυνο, είναι ανακούφιση να έχουμε επιτέλους μια ξεκάθαρη διάγνωση».

Αποκαλώντας την «σκληρή ασθένεια», οι συγγενείς του πρωταγωνιστή των ταινιών ”Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει” συνέχισαν λέγοντας ότι «Η FTD είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας και επειδή η διάγνωση μπορεί να διαρκέσει χρόνια, η FTD είναι πιθανότατα πολύ πιο διαδεδομένη από ό,τι γνωρίζουμε».

«Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για τη νόσο, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους προχωρά, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτήν την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα», πρόσθεσαν.

Bruce Glikas via Getty Images

«Ο Μπρους πάντα πίστευε στη δύναμη της φωνής του στον κόσμο για να βοηθήσει τους άλλους και να ευαισθητοποιήσει για σημαντικά ζητήματα τόσο δημόσια όσο και ιδιωτικά.

«Γνωρίζουμε στην καρδιά μας ότι –αν μπορούσε σήμερα– θα ήθελε να ανταποκριθεί προσελκύοντας την παγκόσμια προσοχή, συμμεριζόμενος εκείνους που επίσης αντιμετωπίζουν αυτή την εξουθενωτική ασθένεια, και πώς αυτή επηρεάζει τόσα πολλά άτομα και τις οικογένειές τους».

Η ανακοίνωση υπογράφεται από τη σύζυγο του Γουίλις, Eμα, την πρώην σύντροφό του Ντέμι Mουρ και τα πέντε παιδιά τους.

Ο 67χρονος Γουίλις είναι περισσότερο γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του ως αστυνομικού Τζον ΜακΚλέιν στην σειρά ταινιών ”Πολύ Σκληρός Για Να Πεθάνει”.

Πηγή: Independent

Δημοφιλή