Ο μύθος καταρρίπτεται! Αυτά είναι τα εννιά προϊόντα που δεν είναι vegan

Και όχι δεν μιλάμε για το αβοκάντο
zia_shusha via Getty Images

Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία θεωρούμε ότι είναι vegan αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Όποιος, λοιπόν έχει επιλέξει αυτό το τρόπο ζωής, καλό είναι να γνωρίζει ποια προϊόντα δεν βρίσκονται σε αυτή την κατηγορία

Ετοιμαστείτε γιατί οι απαντήσεις θα σας εκπλήξουν!

1. Τσιγάρο

ARE Visual (Andrew R Emery) via Getty Images

Καλά είδατε. Εκτός από το γεγονός ότι τα τσιγάρα κάνουν πολύ κακό για την υγείας σας, περιέχουν και ένα συστατικό που ονομάζεται, καστόριο.

Τι ακριβώς είναι; Πάντως τίποτα το ελκυστικό.

Το καστόριο είναι ένα συστατικό που το παίρνουν από τους αδένες του πρωκτού ενός κάστορα (μπλιαχ) και χρησιμοποιείται στα τσιγάρα για να ενισχυθεί η γεύση ή χρησιμοποιείται ακόμα και σε χαμηλής ποιότητας αρώματα.

Πραγματικά θέλετε να γεύεστε κάτι τέτοιο;

2. Αναψυκτικά

bhofack2 via Getty Images

Ένας μπλόγκερ το 2014, ο Sean O’Callaghan, ανακάλυψε πως ορισμένες εταιρείες χρησιμοποιούν ζελατίνη για να «φιλτράρουν» τους χυμούς φρούτων. Την ζελατίνη την παίρνουν από το μυελό των οστών χοίρων και αγελάδων. (μπλιαχ ξανά).

Ο Sean ξεκίνησε μια έρευνα για να βρει ποιες εταιρείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιεί συστατικά που δεν είναι vegan. Πολλές εταιρείες απόδείχθηκαν ένοχες.

Ορισμένα ανθρακούχα ποτά εκτέθηκαν επίσης, όπως η diet Pepsi.

3. Μηλίτης

Το γνωστό οινοπνευματώδες ποτό, όπως καταλάβατε, ανήκει και αυτό στη συγκεκριμένη κατηγορία. Χρησιμοποιούν και σε αυτό ζελατίνη ή το κέλυφος από σκαθάρια πέρα από αρωματισμένα μήλα. Η δημοφιλής εταιρεία «Strongbow» είναι μία από αυτές.

4. Κρασί

nantonov via Getty Images

Το ξέρω είναι οδυνηρό. Δεν είναι εύκολο να το δεχτείτε αλλά είναι αλήθεια! Νομίζουμε ότι φτιάχνετε μόνο από σταφύλια αλλά φυσικά και δεν είναι έτσι.

Το μεγαλύτερο μέρος του κρασιού φτιάχνεται γίνεται με τη χρήση ενός καθαριστικού από ζελατίνη για να γίνει πιο φωτεινό και πιο διαυγές.

Η ζελατίνη προέρχεται και εδώ από ζώα και συγκεκριμένα από τα πτερύγια των ψαριών.

Είναι στενάχωρο, αλλά σίγουρα εκεί έξω υπάρχουν κρασιά που είναι πραγματικά για vegan

5. Μπύρα

coldsnowstorm via Getty Images

Ναι, ούτε και η μπύρα είναι αθώα. Χρησιμοποιεί και εκείνη κάποιος είδος ζελατίνης κάνοντας τη διατροφική ζωή των vegan ακόμα πιο δύσκολη.

6. Δημητριακά

PA Ready News UK

Ορισμένα δημητριακά περιέχουν κομμάτια σοκολάτας ενώ άλλα που υποτίθεται προορίζονται για χορτοφάγους κρύβουν ζωικά προϊόντα όπως ορό γάλακτος που παράγεται από μαλλί προβάτου και προστίθεται στα περισσότερα συμπληρώματα βιταμίνης D3.

7. Γλυκά

Getty Commercial

Εντάξει, δεν θα βασανιστείτε πάρα πολύ σε αυτό το τομέα. Τα γλυκά στα οποία αναφερόμαστε εδώ είναι τα ζελεδάκια που ο λόγος που είναι σαν ζελές είναι φυσικά η ζελατίνη. Όσο αποφεύγετε λοιπόν αυτό το είδος, είστε σχετικά ασφαλής.

8. Σάλτσες

Ορισμένες σάλτσες περιέχουν κομμάτια από ψάρια! Ίσως πρέπει να είστε πιο προσεχτικοί την επόμενη φορά που θα αγοράσετε κάποιο είδος.

9. Ζάχαρη άχνη

yurhus via Getty Images

Τελευταία και καλύτερη, η ζάχαρη άχνη. Αναρωτιέστε γιατί;

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν ξηρό ασπράδι αυγού στα προϊόντα τους! Εντυπωσιακό;

Πηγή: BBC