Οσκαρ: Το «καρφί» του Μπραντ Πιτ για τον Τραμπ και η αφιέρωση στα παιδιά του

Τι είπε για τον Κουέντιν Ταραντίνο στην ευχαριστήρια ομιλία του.
Η Ρετζίνα Κινγκ -περσινή νικήτρια του Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει»- απονέμει το Όσκαρ στον Μπραντ Πιτ.
Η Ρετζίνα Κινγκ -περσινή νικήτρια του Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Αν η Οδός Μπιλ Μπορούσε να Μιλήσει»- απονέμει το Όσκαρ στον Μπραντ Πιτ.
Chris Pizzello/Invision/AP

Ο Μπραντ Πιτ απέσπασε το Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο «Κάποτε στο... Χόλιγουντ» επικρατώντας των βετεράνων Τομ Χανκς, Αλ Πατσίνο, Τζο Πέσι και Άντονι Χόπκινς. Πρόκειται για το δεύτερο Όσκαρ με το οποίο τιμάται (το 2014 βραβεύθηκε για την παραγωγή της ταινίας «Δώδεκα χρόνια σκλάβος»), ωστόσο το πρώτο για την ερμηνεία του.

Αφού πρώτα αγκάλιασε τον συμπρωταγωνιστή του Λεονάρντι Ντ Κάπριο, ο σταρ του Χόλιγουντ ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο από τα χέρια της περσινής νικήτριας Ρετζίνα Κινγκ, ανάμεσα σε θερμά χειροκροτήματα.

«Μου είπαν ότι έχω μόλις 45 δευτερόλεπτα εδώ πάνω, που είναι 45 δευτερόλεπτα περισσότερα από όσα η Γερουσία έδωσε στον Τζον Μπόλτον αυτήν την εβδομάδα» είπε ο Μπραντ Πιτ -αποσπώντας ακόμη μία φορά το χειροκρότημα της αίθουσας. «Σκέφτομαι ότι ίσως ο Κουέντιν κάνει μια ταινία γι′ αυτό - όπου στο τέλος, οι ενήλικες θα πράττουν το σωστό» πρόσθεσε.

Και συνέχισε απευθυνόμενος στον Ταραντίνο: «Είσαι αυθεντικός, μοναδικός, η κινηματογραφική βιομηχανία θα ήταν ήταν ένα πολύ ξερό μέρος χωρίς εσένα».

Ο Πιτ έκανε ειδική μνεία στον Ντι Κάπριο και στους συνεργάτες της ταινίας, όπως και ένα σύντομο φλας μπακ στην αρχή της καριέρας του και έκλεισε την ευχαριστήρια ομιλία του δείχνοντας το βραβείο και λέγοντας: «Αυτό είναι για τα παιδιά μου που δίνουν χρώμα σε ο,τιδήποτε κάνω στη ζωή μου. Σας λατρεύω!».

Δημοφιλή