Παρίστανε υπάλληλο σούπερ μάρκετ για να κλέψει θαλασσινά αξίας 650.000 ευρώ

Η απίστευτη κομπίνα που έστησε και η ακόμη πιο εντυπωσιακή παγίδα της αστυνομίας.
Michael Hollestelle / EyeEm via Getty Images

Ενας απατεώνας που παρίστανε τον υπάλληλο αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με απώτερο σκοπό να ενορχηστρώσει την κλοπή θαλασσινών αξίας 700.000 δολαρίων (652.000 ευρώ) από την προμηθεύτρια εταιρεία, συνελήφθη στις ΗΠΑ. Μεταξύ των στόχων του ήταν αρθρόποδα όπως καβούρια, αστακοί, καραβίδες και γαρίδες.

Οι ομοσπονδιακές αρχές αντιλήφθηκαν την παράνομη δράση του Ντέιβιντ Σουμπίλ στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο Σουμπίλ, προκειμένου να λαμβάνει ο ίδιος τις υπέρογκες παραγγελίες θαλασσινών, χρησιμοποίησε ψεύτικα μέιλ, που έπεισε την προμηθευτική ότι ανήκαν στα στελέχη του παντοπωλείου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο προμηθευτής των θαλασσινών ειδών να στείλει δύο παραλαβές βασιλικών καβουριών στο Στάνγουντ της Ουάσιγκτον.

Ο Σούμπιλ παραλάμβανε ο ίδιος τις παραγγελίες που προορίζονταν για την αλυσίδα σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιώντας ψεύτικο όνομα και παρουσιάζοντας μια επίσης ψεύτικη εταιρεία με φορτηγά ως υπεύθυνη για την διανομή τους στα υποκαταστήματα.

Μετά και την αποστολή της δεύτερης παραλαβής, η εταιρεία Arctic Foods, η οποία προμήθευε με θαλασσινά την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Safeway, θέλησε να προειδοποιήσει τον Σουμπίλ ότι τα χρέη της επιχείρησης παρέμεναν ανεξόφλητα. Ωστόσο, όταν ο ιδιοκτήτης της Arctic Foods δεν βρήκε τον Σουμπίλ, αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με την ίδια τη Safeway. Τότε, ανακάλυψε ότι ο Σουμπίλ δεν εργαζόταν πια εκεί.

Ο Σουμπίλ, παρόλο που είχε φύγει από την επιχείρση είχε προγραμματίσει ακόμη μια παραλαβή. Όμως οι αστυνομικοί τον είχαν βάλει στο μάτι. Έστειλαν λοιπόν τον οδηγό του φορτηγού με τα θαλασσινά στη προγραμματισμένη συνάντηση στην Ουάσιγκτον, σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Το μόνο που είχε αλλάξει, ήταν ότι η παραλαβή περιείχε θαλασσινά πολύ χαμηλής αξίας σε σχέση με αυτά που είχα παραγγείλει ο Σουμπίλ, ενώ επάνω στις συσκευασίες είχαν τοποθετηθεί συσκευές εντοπισμού θέσης. Ο Σουμπίλ, είχε στήσει εμπόριο θαλασσινών στη Φλόριντα, όπου εμπορευτόταν κυρίως βασιλικά καβούρια σε τιμές ακρετά προνομιακές σε σχέση με την αξία τους.

Τα ασήμαντης αξίας οστρακοειδή κατέληξαν σε μια χωματερή στη Φλόριντα, καθώς ο Σουμπίλ, αμέσως μόλις διαπίστωσε πως δεν επρόκειτο για βασιλικά καβούρια, θέλησε να τα ξεφορτωθεί άμεσα. Στη συνέχεια, έκλεισε ένα αεροπορικό εισιτήριο για την Κολομβία, όμως πριν φτάσει η ημερομηνία της πτήσης, οι αρχές τον είχαν ήδη συλλάβη στο Μαϊάμι.

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή