Ολοκληρώνουμε τις συνταγές με τα σοκολατένια μας γλυκά με κάτι πολύ φίνο στην γεύση και την υφή.

Έτσι λοιπόν, επιλέγουμε να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, μια σοκολάτα μαρκίζ με αφράτη κρέμα γάλακτος και γκραν μαρνιέ.

Advertisement
Advertisement

Χρόνια Πολλά

Μερίδες: 6

Υλικά

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestlé τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. ζάχαρη άχνη

Advertisement

3 κρόκοι αυγών

3 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση

Advertisement

Σε μία μικρή κατσαρόλα τοποθετούμε τα κομμάτια σοκολάτας με ένα φλιτζάνι του καφέ νερό και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενοποιηθεί με το νερό.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και την αφήνουμε να είναι ελαφρώς χλιαρή. Σε ένα άλλο σκεύος, όχι στο μίξερ, ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη και τους κρόκους. Αδειάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε ομοιόμορφα.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας. Αδειάζουμε σε μία φόρμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες. Ξεφορμάρουμε σε ζεστό νερό και σερβίρουμε.

Advertisement

Tip

Προαιρετικά σερβίρουμε με 150 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφρώς χτυπημένη και 30 γρ. γκραν μαρνιέ.

Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο 1 εβδομάδα.

Advertisement

Αναδημοσίευση από το βιβλίο «Σοκολάτα» του Στέλιου Παρλιάρου, εκδόσεις Ι.Σιδέρης.

Advertisement