Τουρκία: Επιχειρηματίας διεκδικεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ελιξίριο νεότητας της Κλεοπάτρας

Κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Georg Randermann / EyeEm via Getty Images

Ιδιοκτήτρια καφέ στη Μερσίνα της Τουρκίας υπέβαλε αίτηση προκειμένου να της αποδοθεί το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ελιξίριο νεότητας της βασίλισσας της Αιγύπτου, της Κλεοπάτρας, που αναδείχθηκε στο κυρίαρχο θέμα ενός φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή.

Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ που διοργανώθηκε από τον Μητροπολιτικό Δήμο Μερσίνης, είχε θέμα το «Έτος Κλεοπάτρας», καθώς στη συγκεκριμένη περιοχή λέγεται πως συναντήθηκαν η βασίλισσα της Αιγύπτου με τον υποψήφιο Ρωμαίο αυτοκράτορα, Μάρκο Αντώνιο.

Στο τριήμερο φεστιβάλ, στο οποίο συμμετείχαν 27 χώρες, οι επισκέπτες δοκίμασαν το ελιξίριο νεότητας που πιστεύεται ότι έπινε η Κλεοπάτρα προκειμένου να γίνει αθάνατη. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μείγμα που παρασκευάστηκε από φαρμακευτικά φυτά που φύονται στα υψίπεδα των βουνών της οροσειράς του Ταύρου.

Η Σερπίλ Ντεμίρ, ιδιοκτήτρια ενός συνοικιακού καφέ, λάνσαρε το «ελιξίριο» ως επιλογή στον κατάλογο με τα ποτά. Στη συνέχεια έκανε αίτηση για να αποκτήσει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για αυτό το ειδικό φίλτρο και μάλιστα με την υποστήριξη των αρχών της περιοχής.

Ο δήμος της Μερσίνας δηλώνει πως «Πρόκειται για μια μυστηριώδη περιοχή η οποία είναι μοναδική στον κόσμο, ακριβώς εξαιτίας του γεγονότος ότι γεννά τα συγκεκριμένα φυτά. Η συνταγή για το μαγικό ελιξίριο βρέθηκε γραμμένη σε ένα βιβλίο με το σχόλιο “Αν ανακαλύψουμε το μυστικό φίλτρο, δεν θα υπάρχει πια θάνατος για μας”».

Πηγή: hurriyetdailynews.com

Δημοφιλή