Τροχαίο με Tesla στην Κίνα: Σε ανεξέλεγκτη πορεία σκοτώνει μοτοσικλετιστή και μαθητή σε ποδήλατο (βίντεο)

Ο οδηγός λέει πως δεν "έπιασαν" τα φρένα αλλά η αυτοκινητοβιομηχανία αναλύοντας τα δεδομένα τον διαψεύδει.

Δυο νεκροί, ένας μοτοσικλετιστής και ένας μαθητής λυκείου που επέβαινε σε ποδήλατο, σκοτώθηκαν στην Τσαοζού της Νότιας Κίνας όταν ο οδηγός ενός αυτοκινήτου Tesla φέρεται να έχασε τον έλεγχο, να επιτάχυνε και να μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Όπως αναφέρουν οι Times, λόγω της ανεξέλεγκτης πορείας του οχήματος τραυματίστηκαν και δύο άτομα ενώ ο 55χρονος οδηγός του ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ότι τα φρένα του αυτοκινήτου δεν λειτουργούσαν.

Το Model Y SUV, που εμπλέκεται στο ατύχημα έφτασε την τελική ταχύτητα των 198χλμ/ώρα.Διανύοντας ανεξέλεγκτο μια απόσταση περίπου 2,5χλμ χτύπησε ένα σκούτερ και ένα ποδήλατο και έπεσε πάνω σε ένα τρίτροχο ενώ κατέληξε να χτυπήσει την βιτρίνα καταστήματος.

Η Tesla από την πλευρά της, όπως αναφέρει το Bloomberg, σχολίασε πως θα βοηθήσει την έρευνα της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο αλλα δηλώνει πως το δυστύχημα δεν προκλήθηκε από κάποια δυσλειτουργία.

Όπως ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή της, τα δεδομένα που ελήφθησαν από το αυτοκίνητο δεν έδειξαν ότι το πεντάλ του φρένου είχε πατηθεί πριν από τη σύγκρουση και το βίντεο από τις κάμερες της τροχαίας που αναλύθηκε έδειξε ότι τα φώτα των φρένων παρέμεναν σβηστά.

Η Tesla, είπε επίσης στο Reuters ότι το υλικό από τις κάμερες δείχνει το Tesla να τραβιέται στην άκρη του δρόμου. Πριν σταματήσει, ωστόσο, γυρίζει πίσω στο δρόμο και βγαίνει με ταχύτητα. Για τα επόμενα 30 δευτερόλεπτα φαίνεται να στρίβει μεταξύ της δικής του λωρίδας και της αντίθετης λωρίδας κυκλοφορίας.

Το αυτοκίνητο, διανύοντας ανεξέλεγκτο μια απόσταση περίπου 2,5χλμ χτύπησε ένα σκούτερ και ένα ποδήλατο και έπεσε πάνω σε ένα τρίτροχο ενώ κατέληξε να χτυπήσει την βιτρίνα καταστήματος.

Σημειώνεται πως η αυτοκινητοβιομηχανία του Ίλον Μάσκ έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν κατηγορίες για ελαττωματικά φρένα στην Κίνα που αποτελεί και την δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της.

Πηγές: Times, Bloomberg, Reuters

Δημοφιλή