Μία αλλιώτικη μακαρονάδα η πρόταση μας για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.
Εύκολη στην προετοιμασία της συνταγή με μοναδικό συνδυασμό υλικών όπως το θυμάρι, το ξύδι μπαλσάμικο, τα κρεμμύδια που θα καραμελώσουμε, το κατίκι, η μαύρη ζάχαρη αλλά και η γραβιέρα, που θα αναδείξουν την τέλεια γεύση.
Είναι σίγουρο πως θα την απολαύσουμε.
Καλή όρεξη.
Μερίδες: 4
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες
Advertisement4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
Advertisement2 κ.γ. θυμάρι
1 φλιτζάνι κατίκι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
Advertisementελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
AdvertisementΚαθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε φέτες.
AdvertisementΖεσταίνουμε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 7 – 8 λεπτά.
Ρίχνουμε το μπαλσάμικο, την ζάχαρη, το θυμάρι και λίγο αλάτι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 30 λεπτά.
AdvertisementΒράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις στραγγίζουμε.
Όταν μαγειρευτούν τα κρεμμύδια, τα ανακατεύουμε με το κατίκι και τις ταλιατέλες.
Προσθέτουμε την γραβιέρα και σερβίρουμε.
Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «36 λαχταριστές μακαρονάδες» από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.