Η δίαιτα του Stefanelo: Ημέρα 32

Η Jasmine επιστρέφοντας σπίτι έπρεπε για πρώτη φορά στη ζωή της να φτιάξει κάτι σπιτικό για τον άνδρα της. Ο διαιτολόγος είχε αναφέρει ότι από τη στιγμή που παντρεύτηκαν, αυτός πήρε 40 κιλά επειδή έτρωγε σαβούρες από έξω. Γνώριζε ότι επιστρέφοντας στο σπίτι δε θα βρει ένα πιάτο φαγητό με αποτέλεσμα να τρώει πάντα σουβλάκια, πίτσες και μακαρονάδες πριν επιστρέψει στο σπίτι. Μάρτυρας αυτής της κατάστασης είμαι και εγώ προσωπικά.
Jupiterimages via Getty Images

-Κρατήστε κλειστά τα δάχτυλα. Ο ήχος που παράγεται από την κλειστή παλάμη περιγράφεται ως εξαιρετικά διεγερτικός.

Αυτή ήταν επί λέξη η απάντηση του κλινικού διαιτολόγου Jack La Forme στην ερώτηση της Jasmine.

Όχι, μην πάει το πονηρό μυαλό σας σε κάποιο σεξουαλικό κόλπο. Ο διαιτολόγος αναφερόταν στον τρόπο παρασκευής της Σπανακόπιτας.

Συνταγή για το χτύπημα του ζυμαριού ώστε να γίνει ένα τραγανό φύλλο.

....

Ξεκινήστε με ένα ελαφρύ χτύπημα στο ζυμάρι σας. Μετά το πρώτο χτύπημα δώστε ένα ελαφρύ χάδι. Είναι μια ένδειξη τρυφερότητας που σε συνδυασμό με τις άγριες διαθέσεις σας μπορεί να το ξετρελάνει. (Θυμηθείτε το φύλλο της σπανακόπιτας θέλει αυτόν που θα το απολαύσει να είναι συνάμα ρομαντικό και άγριο. Δύσκολος αλλά ποθητός συνδυασμός)

-Καλό είναι να τρίψετε τα χέρια σας για να είναι πιο ζεστά. Δίνουν καλύτερη αίσθηση στην πρώτη ύλη.

-Κάντε εναλλαγές στα χέρια και αγγίξτε πρώτα το δεξί και μετά το αριστερό μέρος του ζυμαριού. Η εναλλαγή βοηθά στην αποφυγή ερεθισμού.

-Στηριχτείτε καλά και προσέξτε πόση δύναμη βάζετε. Ελέγξτε τη δύναμή σας, προσέξτε μη χτυπήσει το ζυμάρι σε κάποιο μεταλλικό αντικείμενο (κουτάλα...).

-Δώστε τα χτυπηματάκια στο μέσο του κάθε μέρους του ζυμαριού που είναι και το πιο τροφαντό σημείο.

-Όταν είναι έτοιμο σταυρώστε το. Είναι μια ένδειξη ότι το σέβεστε.

Η Jasmine επιστρέφοντας σπίτι έπρεπε για πρώτη φορά στη ζωή της να φτιάξει κάτι σπιτικό για τον άνδρα της. Ο διαιτολόγος είχε αναφέρει ότι από τη στιγμή που παντρεύτηκαν, αυτός πήρε 40 κιλά επειδή έτρωγε σαβούρες από έξω. Γνώριζε ότι επιστρέφοντας στο σπίτι δε θα βρει ένα πιάτο φαγητό με αποτέλεσμα να τρώει πάντα σουβλάκια, πίτσες και μακαρονάδες πριν επιστρέψει στο σπίτι.

Μάρτυρας αυτής της κατάστασης είμαι και εγώ προσωπικά. Τον Τάκη τον ξέρω πριν παντρευτεί. Τότε ήταν η μάνα του που τον πρόσεχε, του είχε τα πάντα ζυγισμένα και ποτέ μα ποτέ δεν είχε πρόβλημα με τα περιττά κιλά.

Όταν όμως παντρεύτηκε τα πράγματα αλλάξαν. Έφυγε από το πατρικό του στη Βούλα και πήγε στο σπίτι της Jasmine στην Άνοιξη. Την πρώτη εβδομάδα που ήταν στα μέλια του έφερνε στα κρεβατι για πρωινό αυγά ποσέ και κρουασάν βουτύρου. Που να φανταζόταν ότι θα παντρευόταν μαζί της και το μόνο φαγητό που θα ήξερε να μαγειρέψει θα ήταν αυγά.

Τέλος πάντων το κακό έγινε, έφυγε από την μάνα του και τώρα που έγινε βόδι πρέπει η Jasmine, η οποία είναι όλη μέρα στο σπίτι, καθώς δηλώνει άεργη, πρέπει να μαγειρέψει, γιατί αν συνεχίσει να γράφει τον αγαπημένο της ανδρούλη, αυτός θα ξεπεράσει σε κιλά ακόμα και τη φάλαινα.

Όταν το χτένι έφτασε στον κόμπο απαίτησα να πάρει την Jasmine και να πάνε σε ένα διαιτολόγο μαζί. Τελικά πήγαν και όταν ο τελευταίος είδε σε τι κατάσταση ήταν ο φίλος μου, απαίτησε από τη Jasmine να αρχίσει να του μαγειρεύει. Και έτσι έγινε. Το πρώτο της πιάτο ήταν η σπανακόπιτα.

Ποια όμως είναι Jasmine τα σημεία που διαφοροποιούν μια καλή σπανακόπιτα;

  • να μην είναι πολύ λαδωμένη
  • να μην πικρίζει
  • να μην είναι αδιάφορη γευστικά
  • να μην έχει πολλά υγρά
  • να έχει καλό φύλλο
  • να έχει καλή αναλογία φύλλου-γέμισης
  • να έχει ψηθεί καλά.

Σε όλα ήταν τέλεια καθώς την δοκίμασα και εγώ. Εύγε Jasmine, ακόμα ένας φίλος θα κάνει δίαιτα μαζί μου.

Συνεχίζεται...

Διαβάστε ακόμα: