Χάρι και Μέγκαν: Βουλευτής ζητά την αφαίρεση των τίτλων τους, φέρνει νόμο στη Βουλή

Σε περίπτωση που περάσει, μπορεί ν΄ανοίξει ο δρόμος για την υποβάθμιση του βασιλικού καθεστώτος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.
Open Image Modal
Caitlin Ochs via Reuters

Βρετανός βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή νόμο για την αφαίρεση των τίτλων του τον Δούκα και τη Δούκισσα του Σάσεξ. μετά και την προβολή του ντοκιμαντέρ τους στο Netflix.

Πρόκειται για τον Μπομπ Σέκι ο οποίος ανέφερε πως μπορεί να προτείνει νομοσχέδιο για την τροποποίηση του νόμου περί στέρησης τίτλων του 1917, αναφέρει ο Guardian.

Σε περίπτωση που περάσει, μπορεί ν΄ανοίξει ο δρόμος για την υποβάθμιση του βασιλικού καθεστώτος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. 

«Υπάρχει πολιτικό ζήτημα» είπε. «Συνάμα με το να καταστρέφει την οικογένειά του και να βγάζει χρήματα από τη δυστυχία του, επιτίθεται επίσης σε ορισμένους σημαντικούς θεσμούς αυτής της χώρας». 

Διερωτήθηκε, δε, γιατί ο Χάρι συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους τίτλους, ενώ «την ίδια στιγμή περιφρονεί τον θεσμό της μοναρχίας και την οικογένειά του;».

Ωστόσο, νομοσχέδια που κατατίθενται από μεμονωμένους βουλευτές και δεν έχουν τη στήριξη του κόμματος, έχουν σπάνια ελπίδες επιτυχίας στο Κοινοβούλιο. 

Τα πρώτα τρία επεισόδια του ντοκιμαντέρ «Χάρι & Μέγκαν» προβλήθηκαν χθες στο Netflix και το ζευγάρι μίλησε για την απόφαση να αποχωρήσει από τη βασιλική ζωή και την πίεση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Στα πρώτα επεισόδια της πολυαναμενόμενης σειράς ντοκιμαντέρ του ζευγαριού στο Netflix, ο Χάρι, ο οποίος παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα πριν από δύο χρόνια μαζί με τη Μέγκαν, είπε ότι γνώριζε πως ότι οι άνθρωποι θα διαφωνούσαν ουσιαστικά με αυτό που είχε κάνει.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Χάρι κάνει συγκρίσεις ανάμεσα στη μεταχείριση της Μέγκαν (από τα ΜΜΕ) και την έντονη εισβολή των μέσων ενημέρωσης που είχε υποστεί αντίστοιχα η μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Εκείνη σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997 στο Παρίσι, καθώς η λιμουζίνα της απομακρύνθηκε με ταχύτητα από φωτογράφους παπαράτσι που την «καταδίωκαν».

Οι εικασίες για το ντοκιμαντέρ κυριαρχούν στις βρετανικές εφημερίδες εδώ και μια εβδομάδα, με το μεγαλύτερο μέρος της κάλυψης να είναι συντριπτικά αρνητικό για το ζευγάρι.

 

 

Οι ταμπλόιντ εφημερίδες τους κατηγόρησαν ότι βγάζουν εκατομμύρια από τη βασιλική τους ιδιότητα, ενώ επιτίθενται στην οικογένειά τους σε «μια πράξη πολέμου».

«Το ντοκιμαντέρ θα είναι ξεκάθαρα μια γκροτέσκα παρωδία. Μπορεί να είναι η αλήθεια τους, αλλά σίγουρα δεν αναγνωρίζεται από εκατομμύρια σε αυτή τη χώρα»«, ανέφερε η ταμπλόιντ Daily Mail σε ένα άρθρο πριν από την προβολή του ντοκιμαντέρ.

Ο Χάρι είπε ότι ήταν τρομοκρατημένος και ότι η σύζυγός του οδηγήθηκε μακριά από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ αναφέρθηκε στον «πόνο των γυναικών που παντρεύονται σε αυτόν τον βασιλικό οίκο».