Χειροπέδες σε οπλοφόρους ληστές που «χτυπούσαν» στην Αθήνα

Είχαν ρημάξει σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων και πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών.
Open Image Modal
Eurokinissi

Τρεις κακοποιούς, που έβαζαν στο στόχαστρό τους καταστήματα της Αθήνας και με την απειλή των όπλων άρπαζαν τις εισπράξεις, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στελέχη του Τμήματος Ληστειών.

Πρόκειται για έναν 24χρονο από τη Ρωσία και δύο άνδρες από την Αλβανία, 32 και 33 ετών. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο πρώτους, καθώς για τον τρίτο δεν συνέτρεχαν οι λόγοι για την αυτόφωρη σύλληψή του.

Σύμφωνα με την έρευνα των στελεχών της Ασφάλειας από τα μέσα του Απριλίου έως τα μέσα του Μαΐου του έτους 2021 οι κατηγορούμενοι έχοντας προμηθευτεί αφ’ ενός πιστόλια, με τα οποία απειλούσαν τους υπαλλήλους και τους πελάτες των καταστημάτων, και αφ’ ετέρου είδη απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους (κουκούλες, κράνη μοτοσικλετιστών, καπέλα τύπου τζόκεϊ, υφασμάτινες μάσκες προσώπου) διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε καταστήματα σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, κυρίως σούπερ μάρκετ, πρατήρια καυσίμων και πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών.

Κατά την διάρκεια των ληστειών, σε κοντινά σημεία από τα καταστήματα-στόχους, ανέμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι επιτηρούσαν τους χώρους και ενημέρωναν σχετικά με διέλευση Αστυνομικών δυνάμεων για να επιτευχθεί η ασφαλής διαφυγή των φυσικών αυτουργών των ληστειών.

Για την προσέγγιση του καταστήματος-στόχου που είχαν επιλέξει αλλά και την διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες, από τις οποίες είτε αφαιρούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους είτε «στράβωναν-δίπλωναν» την πινακίδα κυκλοφορίας τους, προκειμένου να δυσχεραίνουν με αυτόν τον τρόπο τον εντοπισμό τους. Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιάσει οκτώ ληστείες και τρεις απόπειρες ληστειών.