Nα τι δήλωσαν Ράσελ Κρόου και Γιάνης Βαρουφάκης για το θάνατο του Tζον Νας

Nα τι δήλωσαν Ράσελ Κρόου και Γιάνης Βαρουφάκης για το θάνατο του Tζον Νας
|
Open Image Modal
New Zealander actor Russell Crowe poses for photographers during the presentation of the filme: 'The Water Diviner' in Madrid on Friday, March 27, 2015. (AP Photo/Abraham Caro Marin)
ASSOCIATED PRESS

Ο τραγικός θάνατος του Τζον Νας , του Νομπελίστα Μαθηματικών που απεβίωσε σε αυτοκινητιστικό το Σάββατο το βράδυ, έχει συγκινήσει τους πάντες. Η πάλη του Νάς με τη σχιζοφρένεια όπως είχε καταγραφεί μέσα από την ταινία «Ένας υπέροχος άνθρωπος», τον έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Ράσελ Κρόου, που ήταν μάλιστα υποψήφιος για Όσκαρ, για την εξαιρετική του ερμηνεία έγραψε στο τούιτερ:

«Τα έχω χάσει... η καρδιά μου είναι με τον Τζον, την Αλίσια και την οικογένειά τους. Ήταν μια υπέροχη ομάδα. Όμορφα μυαλά, όμορφες καρδιές»

Βαρουφάκης: Εμπνεύστηκα διαβάζοντας της δουλειά σου

Με μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας «αποχαιρέτησε» τον διάσημο -για τη θεωρία παιγνίων- μαθηματικό Τζον Νας, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα.

«Εμπνεύστηκα διαβάζοντας τη δουλειά σου. Η συνάντησή μας και η δουλειά μαζί σου ήταν ένα κέρδος που δεν περίμενα. Αντίο Τζόν Νας», γράφει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.