Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία

Αγνοείται ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία
|
Open Image Modal
Aerial view of 'Christ The Redeemer' statue with Sugarloaf Mountain, Copacabana Beach and Botafogo Beach in the background.
Jeremy Walker via Getty Images

Ο Έλληνας πρέσβης στην Βραζιλία, Κυριάκος Αμοιρίδης, αγνοείται, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.

Η Washington Post μεταδίδει πως τα ίχνη του κ. Αμοιρίδη χάθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς ωστόσο να δίνονται λεπτομέρειες για το σημείο όπου εντοπίστηκε τελευταία φορά.

Ο ίδιος διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρεσβευτής στη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015.

Open Image Modal

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Μπραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.