Η UEFA απέκλεισε από παντού της ρωσικές ομάδες για την επόμενη περίοδο

Τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Open Image Modal
OLGA MALTSEVA via Getty Images

Η UEFA σε συνέχεια των κυρώσεων από εκείνες της 28ης Φεβρουαρίου, αποφάσισε σήμερα τον αποκλεισμό από τις διοργανώσεις της και για την επόμενη σεζόν όλων των ρωσικών συλλόγων, αλλά και των εθνικών ομάδων όλων των κατηγοριών και ηλικιών.

Η Εκτελεστική επιτροπή της UEFA, συνεδρίασε σήμερα και ανακοίνωσε μία σειρά από κυρώσεις που αφορούν τόσο τις καλοκαιρινές διοργανώσεις όσο και αυτές της επόμενης σεζόν.

Συγκεκριμένα όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.  Αυτό σημαίνει ότι ευνοούνται όλες οι χώρες κάτω από τη Ρωσία που βρισκόταν στην 8η θέση της βαθμολογίας της UEFA, μέχρι και την 19η Ελβετία, αφού οι ομάδες «πηδούν» γύρους. Για την Ελλάδα που πέρυσι κατέλαβε την 20η θέση (σ σ.   η 15η θέση ισχύει από τη μεθεπόμενη χρονιά) σημαίνει ότι αν αποκλειστεί η Βιγιαρεάλ, ο πρωταθλητής θα εκκινήσει σίγουρα από τον δεύτερο προκριματικό γύρο και όχι από τον πρώτο.

Επίσης η Ρωσία θα πάρει μόλις 4.333 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία των χωρών της UEFA, κάτι που φυσικά αφορά και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η εθνική ανδρών της Ρωσίας δεν θα συμμετάσχει στο Nations League, μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου και υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία.

Η Πορτογαλία θα πάρει τη θέση της εθνικής γυναικών της Ρωσίας στο Euro 2022, ενώ απορρίπτεται η ρωσική υποψηφιότητα για τη διοργάνωση τόσο του Euro 2028, όσο και του 2032. Άρα υποψήφιες απέμειναν  η Μεγάλη Βρετανία και τα Ιρλανδικά κράτη εναντίον της Τουρκίας που διεκδικεί το Euro 2032 με την Ιταλία.