Πυρκαγιές στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο

Πυρκαγιές στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο
|
Open Image Modal
EUROKINISSI

Πυρκαγιές σημειώθηκαν σήμερα στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να επιχειρεί για την κατάσβεση και στις δυο περιοχές.

Η μια είναι κοντά στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 8 το απόγευμα, σε σημείο κοντά σε παλιά χωματερή της περιοχής. Η πυρκαγιά γρήγορα εξαπλώθηκε, παρά την άπνοια, και πλησιάζει στον οικισμό. Σύσσωμη η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων επιχειρεί επί τόπου, ενώ ζητήθηκε συνδρομή από τους όμορους νομούς. Νωρίτερα και όσο υπήρχε φως, έγιναν δύο ρίψεις νερού από Καναντέρ.

Η άλλη ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στα όρια της Μονής Αγκαράθου, στο Ηράκλειο, εκεί όπου -σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία- δώδεκα οχήματα με 27 άνδρες επιχειρούν για την κατάσβεση της.

Στο σημείο δρα και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που βρίσκεται στην Κρήτη ενώ 20 άνδρες της ΕΜΑΚ επιχειρούν ως πεζοπόρα τμήματα.

Η φωτιά που καίει χαμηλή βλάστηση και αγροτολιβαδικές εκτάσεις δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές ενώ το συντονισμό της επιχείρησης κατάσβεσης έχουν προσωπικά ο διοικητής του νομού πύραρχος Εμμανουήλ Δαμουλάκης και ο περιφερειακός διευθυντής Κρήτης της Π.Υ αρχιπύραρχος Ιωάννης Μαραγκάκης.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών αυτή την ώρα, έχουν επικεντρωθεί στο να μην γυρίσει η φωτιά προς την Ιερά Μονή Αγκαράθου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)