ΗΠΑ: Οπλισμένη περαστική σκότωσε ένοπλο που πυροβολούσε κατά πλήθους σε πάρτι

Λίγα 24ωρα μετά το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Τέξας. Παραλογισμός δίχως τέλος με την οπλοκατοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
|
Open Image Modal
Nuri Vallbona via Reuters

Τέλος δεν έχει ο παραλογισμός με τα όπλα και τους πυροβολισμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το τελευταίο χρονικά περιστατικό τα λέει όλα: Μια γυναίκα στις ΗΠΑ πυροβόλησε θανάσιμα έναν άνδρα, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον πλήθους με ημιαυτόματο τουφέκι στο Τσάρλεστον της Δυτικής Βιρτζίνια.

Ο Ντένις Μπάτλερ, ένας 37χρονος με εκτεταμένο ποινικό ιστορικό, σκοτώθηκε αφού προηγουμένως στόχευσε μια ομάδα περίπου 40 ατόμων που συμμετείχαν σε ένα πάρτι γενεθλίων.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι η γρήγορη αντίδραση της γυναίκας έσωσε ζωές και μπορεί να απέτρεψε έναν μαζικό πυροβολισμό.

Το νέο θλιβερό συμβάν έρχεται προτού προλάβει καταλαγιάσει η θύελλα αντιδράσεων για το νέο μακελειό με τα 19 νεκρά παιδιά και τις δύο αδικοχαμένες δασκάλες σε σχολείο του Τέξας.

Οπως προκύπτει, ο ένοπλος που έπεσε νεκρός, είχε περάσει από την περιοχή νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης, όταν τον προειδοποίησαν να επιβραδύνει επειδή τα παιδιά έπαιζαν.

Επέστρεψε οπλισμένος με ένα τουφέκι τύπου AR-15 και άνοιξε πυρ από το όχημά του στο πάρτι γενεθλίων-αποφοίτησης έξω ένα το συγκρότημα διαμερισμάτων στην πόλη.

Μια περαστική γυναίκα - οπλισμένη κι αυτή, χωρίς προφανή λόγο - τον πυροβόλησε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Η γυναίκα δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές επιβολής του νόμου.

«Είναι απλώς ένα μέλος της κοινότητας που κρατούσε νόμιμα το όπλο της», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. «Και αντί να τρέξει μακριά, αντιμετώπισε την απειλή και έσωσε πολλές ζωές», πρόσθεσε.

Η γυναίκα παρέμεινε στο σημείο μετά τον πυροβολισμό και συνεργάστηκε με τους ανακριτές. Δεν θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον της, πρόσθεσε η αστυνομία.

Δεν είναι ακόμη σαφές πώς ο Μπάτλερ απέκτησε το όπλο - του οποίου η κατοχή ήταν παράνομη λόγω του βεβαρυμμένου ποινικού μητρώου του.

Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, οι υπέρμαχοι της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ -ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ- επιμένουν ότι «δεν φταίνε τα όπλα» για τις αμέτρητες αιματοχυσίες.

(με πληροφορίες από BBC)