Influencer διεκδικεί αποζημίωση για χρήση σέξι φωτογραφίας της ως καταζητούμενης σε αφίσα

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης δεν έχει σχολιάσει ακόμη την υπόθεση, αλλά το Νομικό Τμήμα της πόλης είπε ότι θα εξετάσει την αγωγή.
Open Image Modal
.
Facebook

Μια influencer από το Κουίνς της Νέας Υόρκης, η οποία έχει 865.000 ακόλουθούς στο Instagram, υπέβαλε αγωγή στις 9 Μαρτιόυ στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν κατά της αστυνομίας της Νέας Υόρκης επειδή χρησιμοποιήθηκε κατά λάθος η φωτογραφία της σε αφίσα καταζητούμενης.

Πρόκειται για την 31 ετών Εύα Λόπεζ η οποία διεκδικεί το ποσό των 30 εκατομμυρίων δολαρίων για το λάθος της αστυνομίας το οποίο της προκάλεσε «συναισθηματική δυσφορία».

Ήταν τον περασμένο Αύγουστο όταν η νεαρή influencer απολάμβανε τις διακοπές της στην Φλόριντα και αντίκρισε τον εαυτό της σε μια αφίσα καταζητούμενης. Η φωτογραφία έδειχνε την νεαρή κοπέλα, έναν μπάρμαν και έναν fashion influencer να ποζάρουν σε βραδινή έξοδο. Στην αφίσα έγραφε ότι η γυναίκα καταζητείται για μεγάλη κλοπή. Συγκεκριμένα για ένα ρολόι Rolex αξίας 13 εκατομμυρίων δολαρίων και μιας πιστωτικής κάρτας. Ωστόσο, επρόκειτο για λάθος της αστυνομίας, καθώς είχε χρησιμοποιήσει φωτογραφία με λάθος άτομο.

«Η κυρία Λόπεζ ήταν εξαιρετικά αναστατωμένη και συνεχίζει να στενοχωριέται με την παρουσία της φωτογραφίας της στην αφίσα του καταζητούμενου», είπε ο δικηγόρος της Μάρκ Σίριαν και πρόσθεσε: «Στην αγωγή της  η Λόπεζ ισχυρίζεται  ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έχει βλάψει την φήμη της στη γειτονιά της, αλλά στο επαγγελματικό της περιβάλλον».

Η αφίσα που κυκλοφόρησε από το Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης, περιέγραφε πώς η ομάδα ερευνητών της 9ης Περιφέρειας προσπαθούσε να ταυτοποιήσει τη γυναίκα της φωτογραφίας, για μια μεγάλη κλοπή. Η Λόπεζ όταν έγινε η κλοπή βρισκόταν στο Κουίνς και όχι στον Μανχάταν. Όταν επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα, της είπαν ότι αναγνώρισαν το λάθος και πως κατέβασαν όλες τις αναρτήσεις με την φωτογραφία της.

Open Image Modal
.
Police

«Έχει ήδη διαδοθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εξακολουθεί να κυκλοφορεί και με κάνει να μοιάζω με κλέφτρα και πόρνη», είπε η Λόπεζ και πρόσθεσε: «Στο Facebook η αφίσα κοινοποιήθηκε 10.000 έως 20.000 φορές. Στη συνέχεια κοινοποιήθηκε στο Instagram, ενώ αρκετές ιστοσελίδες την δημοσίευσαν».

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης δεν έχει σχολιάσει ακόμη την υπόθεση, αλλά το Νομικό Τμήμα της πόλης είπε ότι θα εξετάσει την αγωγή. Η Λόπεζ έκτοτε έχει κάνει τον λογαριασμό της το Instagram, ως ιδιωτικό.

Η Λόπεζ ισχυρίζεται επίσης ότι μίλησε με τον ντετέκτιβ του Ίστ Βίλατζ Κέβιν Ντουέγιερ, ο οποίος φέρεται να εξήγησε πώς το θύμα της υπόθεσης έδειξε στους αστυνομικούς φωτογραφίες της Εύα όταν προσπαθούσε να αναγνωρίσει τον ύποπτο.