Κινέζος μαγειρεύει την πεθαμένη αρουάνα του λέγοντας: Είναι το πιο ακριβό ψάρι που έφαγα ποτέ

Νιώθοντας ότι θα πήγαινε χαμένο, αποφάσισε να μαγειρέψει στον ατμό και να φάει το κατοικίδιό του - μία ασημένια αρουάνα - περιγράφοντάς την ως «το πιο ακριβό ψάρι» που έχει φάει.
Open Image Modal
Η περίφημη αρουάνα που κατέληξε...στην κατσαρόλα!
YouTube

Σε viral βίντεο που ανέβηκε στο κινεζικό δίκτυο Weibo, ένας νεαρός άνδρας φαίνεται να μαγειρεύει το ψάρι του που φρόντιζε ο ίδιος μέχρι πρόσφατα ως κατοικίδιο, προσθέτοντας διάφορα υλικά σε μια κατσαρόλα. Πράσινα κρεμμύδια και πατάτες μεταξύ άλλων. Η Arowana είναι ένα είδος οστεώδους ψαριού του γλυκού νερού και μπορεί συνήθως να αγοραστεί έναντι περίπου 6.700 έως 10.000 γιουάν (περίπου 997 έως 1488 δολάρια ΗΠΑ).

Ο νεαρός Κινέζος αγόρασε την δική του ασημένια αρουάνα πριν από τρία χρόνια και, με τη φροντίδα του, το ψάρι έφτασε από περίπου 10 εκατοστά στα 30 με 40 εκατοστά. Το ψάρι είχε πεθάνει μετά από δυσλειτουργία της αντλίας νερού στο ενυδρείο του για πέντε ώρες. Ο άνδρας προσπάθησε να σώσει το ψάρι αλλάζοντας το νερό της δεξαμενής, αλλά ήταν πολύ αργά.

Νιώθοντας ότι θα πάει χαμένο, ο άνδρας ζήτησε τη συμβουλή ενός ψαρά, ο οποίος του πρότεινε να το μαγειρέψει στον ατμό. Στη συνέχεια, ο άνδρας έκοψε το ψάρι σε κομμάτια και το έβαλε σε μια κατσαρόλα όπου πρόσθεσε πολλά υλικά στο μείγμα και το έβρασε.

Αφού μαγείρεψε το ψάρι, το περιέγραψε ως «φρέσκο και τρυφερό», ενώ σχολίασε ότι ήταν «ίσως το πιο ακριβό ψάρι» που έχει φάει ποτέ.

Open Image Modal
Η αρουάνα στο πιάτο... (παρακάτω θα δείτε και το βίντεο)
YouTube

 

Απαντώντας σε ένα σχόλιο χρήστη που υποστήριξε ότι το συγκεκριμένο ψάρι κοστίζει πάνω από 30.000 γιουάν (περίπου 4.465 δολάρια), άλλοι χρήστες του Weibo απέρριψαν τον ισχυρισμό δηλώνοντας ότι η συγκεκριμένη ασημένια αρουάνα κοστίζει μόνο μερικές εκατοντάδες γιουάν.

«Αυτή είναι μικρή ασημένια arowana [που] δεν έχει αξία, εντάξει; Αυτό το μικρό ψάρι κοστίζει εκατό δολάρια. Τα ενήλικα ψάρια κοστίζουν πράγματι μερικές εκατοντάδες», έγραψε ένας χρήστης.

«Δεν τρώω κατοικίδια», σχολίασε ένας τρίτος.

Το βίντεο έχει ήδη συγκεντρώσει 310.000 προβολές και 323 likes τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο.

πηγή: yahoo.com