Observer για πλατεία Βικτωρίας: Έλληνες πληρώνουν 10 ευρώ για να κάνουν σεξ με νεαρούς πρόσφυγες

Observer για πλατεία Βικτωρίας: Έλληνες πληρώνουν 10 ευρώ για να κάνουν σεξ με νεαρούς πρόσφυγες
Open Image Modal
sooc

Ένα αναλυτικό άρθρο για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας, φιλοξενεί ο Observer. Το άρθρο περιγράφει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιούν οι πρόσφυγες, ενώ κάνει επίσης λόγο για Έλληνες οι οποίοι πληρώνουν 10 – 15 ευρώ για να κάνουν σεξ με νεαρούς πρόσφυγες.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το Σάββατο το βράδυ, καθώς ένας μεγαλόσωμος άνδρας περνούσε μαζί με το σκυλί του ένα αγόρι από τον Αφγανιστάν τον έδειξε στον νέο του φίλο, τον Αμπντούλ Γουαρίς.

«Είναι ένας από αυτούς που έρχονται νύχτα» αναφέρει και συμπληρώνει: «Είναι εντάξει, δεν θέλουν ανήλικους. Παίρνουν νεαρούς άνδρες που με την θέλησή τους θα πάνε στο σπίτι τους, τους αφήνουν να κάνουν ντους και με 10-15 ευρώ κάνουν σεξ μαζί τους. Κάποιοι πηγαίνουν, αυτούς που έχουν ξεμείνει από χρήματα».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο αστυνομικές πηγές υπάρχουν 25.000 πρόσφυγες μετανάστες «κολλημένοι» στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα περιγράφει την ζωή του Αμπντούλ, ενός 13χρονου αγοριού από το Αφγανιστάν ο οποίος εγκατέλειψε την χώρα του πριν από δύο μήνες. Ο Αμπντούλ θέλε3ι να συναντήσει την αδερφή του η οποία εδώ και έξι χρόνια ζει στην Γερμανία. Η μητέρα του δεν ζει πια, ενώ ο πατέρας του έχει μείνει πίσω στην Καμπούλ.

«Είμαι 13 χρόνων και οκτώ μηνών. Είμαι μόνος μου» υπογραμμίζει, ενώ οι συμπατριώτες του προσπαθούν να του δείξουν τα κατατόπια.

Το δημοσίευμα περιγράφει όμως και άλλες συγκλονιστικές ιστορίες. Όπως για παράδειγμα αυτό με το ψωμί με χλωρίνη που κάποιος κάτοικος της περιοχής φέρεται να πετά στα σκουπίδια.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στον Observer, η πρώην σκηνοθέτης και δάσκαλος Ευαγγελία Παπαγιαννίδου, «Οι περισσότεροι φούρνοι μου δίνουν (ψωμί) που θα πετούσαν. Σε κάποιους λέω ότι είναι για την οικογένειά μου. Ένα κάθαρμα εδώ ρίχνει χλωρίνη στο ψωμί που πετάει».

Η ίδια γίνεται επίσης μάρτυρας μίας εμπειρίας η οποία δείχνει τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβίουν οι πρόσφυγες. Ένα ηλικιωμένος Κούρδος την πλησιάζει, όπως αναφέρει το δημοσίευμα και της δείχνει το αφτί του. Κάποιο είδος τρωκτικού τον έχει δαγκώσει καθώς κοιμόταν.