1ος Αγώνας Προσφοράς Ελληνογαλλικών Σχολείων

1ος Αγώνας Προσφοράς Ελληνογαλλικών Σχολείων
Open Image Modal
HuffPost Greece

Τα Ελληνογαλλικά Σχολεία της Αττικής (www.gieie.gr) και η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων, διοργάνωσαν τον 1ο αγώνα δρόμου προσφοράς των Ελληνογαλλικών Σχολείων, την Κυριακή, 10 Απριλίου 2016, στο κέντρο της Αθήνας, σε πεζόδρομους γύρω από την Ακρόπολη, κατά μήκος των οδών Αποστόλου Παύλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Σκοπός του αγώνα ήταν η υλοποίηση κοινής δράσης κοινωνικής προσφοράς, με συμμετοχή των μελών των κοινοτήτων των Ελληνογαλλικών Σχολείων και φίλων τους.

Ο αγώνας αποτέλεσε την αφορμή για τη συνάντηση των πολυάριθμων μελών των σχολικών κοινοτήτων , τη κοινή δράση για μαθητές, γονείς, αποφοίτους, εργαζόμενους και διδάσκοντες που άγγιξαν περίπου τους 5.000 συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο ενός ευχάριστου γεγονότος με ευγενικό σκοπό, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της πόλης, άνθρωποι όλων των ηλικιών αγωνιστήκαν ή προσέφεραν εθελοντικό έργο για την ομαλότερη διεξαγωγή του αγώνα με στόχο την ενίσχυση οργανώσεων που προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο.

Συγκεκριμένα, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους συμμετέχοντες στον αγώνα θα διατεθούν στο σύνολό τους κατά 50% στην οργάνωση «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» και κατά 50% στην οργάνωση «CARITAS ΑΘΗΝΑΣ», για την ενίσχυση τους.

Πρόθεσή του αγώνα αυτού ήταν η κινητοποίηση μεγάλου αριθμού μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των Ελληνογαλλικών Σχολείων που μετέχουν στη Γ.Ι.Ε.Ι.Ε, μαζί με γονείς κηδεμόνες, διδάσκοντες, εργαζόμενους και αποφοίτους τους όλων των ηλικιών, επιδιώκοντας, αφενός να αναδειχτεί η σύγχρονη παρουσία, το κοινό στοιχείο ταυτότητας και η ιστορία των Ελληνογαλλικών Σχολείων, αφετέρου την καθιέρωση ενός τόσο σημαντικού θεσμού.