Μία σύλληψη για την έκρηξη στη Λυών

Πρόκειται για έναν 24χρονο.
Open Image Modal
Emmanuel Foudrot / Reuters

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε έναν 24χρονο που φέρεται να ήταν πίσω από την έκρηξη βόμβας της προηγούμενης εβδομάδας στη Λυών, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 13 άτομα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ ανακοίνωσε τη σύλληψη μέσω Twitter, αλλά δεν αποκάλυψε περαιτέρω λεπτομέρειες για τον ύποπτο ή το πού συνελήφθη.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας δείχνουν τον εν μέρει μασκοφόρο άνδρα να πηγαίνει με ποδήλατο στο σημείο, πριν αφήσει μια τσάντα έξω από ένα υποκατάστημα δημοφιλούς αλυσίδας φούρνων.

Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, δεδομένων των συνθηκών της επίθεσης, που διεπράχθη με το φως της ημέρας, και τη χρήση μιας εκρηκτικής συσκευής, ικανής να χτυπήσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων με βίδες και μεταλλικά σφαιρίδια που βρίσκονταν σε μια τσάντα.

Η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας του Παρισιού, που έχει αναλάβει την υπόθεση, πρόσθεσε πως ένας 24χρονος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Λυών και τέθηκε υπό κράτηση.

Ίχνη DNA βρέθηκαν στα απομεινάρια του δέματος, σύμφωνα με πηγή κοντά στην έρευνα.

Άλλη μια πηγή ανέφερε πως ο ύποπτος συνελήφθη στον δρόμο, μετά από παρακολούθηση. Σύμφωνα με την πηγή αυτή, αποφάσισαν να μην τον συλλάβουν στο διαμέρισμά του, λόγω φόβων ότι μπορεί να υπήρχε ΤΑΤΡ, η ισχυρή μα ασταθής αυτοσχέδια εκρηκτική ουσία που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.