Ντελιβεράς έσωσε μόνος του πέντε παιδιά από φλεγόμενο σπίτι (βίντεο)

Η αυτοθυσία του ντελιβερά που έδωσε μάχη με τις φλόγες.
Open Image Modal
.
Lafayette Police

Μετά από έναν καυγά με την κοπέλα του, ο Νικ Μπόστιτς ο οποίος εργάζεται ως ντελιβεράς βγήκε μια βόλτα με το αυτοκίνητό του για να καθαρίσει το μυαλό του.

Ενώ οδηγούσε, ο Μπόστιτς πέρασε από μια πυρκαγιά σε διώροφο σπίτι στο Λαφαγιέτ, ένα προάστιο έξω από την Ιντιανάπολη.

Χωρίς να κάνει δεύτερες σκέψεις, πάρκαρε το αυτοκίνητό του και μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι όχι μία αλλά δύο φορές για να σώσει πέντε παιδιά, ηλικίας 1 έως 18 ετών, στο Λαφαγιέτ.

«Αν μου δινόταν ξανά ευκαιρία και έπρεπε να το κάνω, θα το έκανα», είπε ο Μπόστιτς, 25 ετών, στο ABC News. «Ήξερα τι διακινδύνευα. Ήξερα ότι το επόμενο δευτερόλεπτο θα μπορούσα να χάσω τη ζωή μου. Αλλά κάθε δευτερόλεπτο μετρούσε»

«Σταμάτησε αμέσως στο δρόμο, πέταξε το αυτοκίνητό του με την όπισθεν», ανέφερε η αστυνομία του Λαφαγιέτ σε δήλωση. «Ήξερε ότι έπρεπε να δράσει».

Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος του σπιτιού και βρίσκοντας μια ξεκλείδωτη πόρτα, «άρχισε να φωνάζει μέσα, προσπαθώντας να ειδοποιήσει τους ενοίκους ότι το σπίτι φλεγόταν», είπε η αστυνομία. «Δεν έλαβε απάντηση και σκέφτηκε το ενδεχόμενο να είχαν ήδη εκκενωθεί όλοι».

Open Image Modal
.
Lafayette Police

«Μην εκμεταλλευόμενος την πιθανότητα ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι ακόμα μέσα, αποφάσισε να μπει», πρόσθεσαν.

Ο Μπόστιτς είπε στο ABC News ότι έσπρωξε τη ζέστη και τον καπνό για να ανέβει γρήγορα τις σκάλες, όπου συνάντησε τέσσερα από τα παιδιά: έναν παιδί ενός ετών, δύο 13χρονους και έναν 18χρονο. Στη συνέχεια τους οδήγησε κάτω από τις σκάλες και έξω.

«Σκεπτόμενος την πιθανότητα ότι κάποιος θα μπορούσε να είναι ακόμα μέσα, αποφάσισε να μπει», πρόσθεσαν.

«Μετά βίας μπορώ να αναπνεύσω» έλεγε στους αστυνομικούς. «Είναι καλά το μωρό; Πες μου ότι το μωρό είναι καλά.»

Η αστυνομία είπε ότι το κορίτσι υπέστη μόνο ένα μικρό κόψιμο στο πόδι της.

«Ό,τι κι αν τον έφερε εκεί εκείνη τη στιγμή», είπε ο Ντέιβιντ Μπάρετ, ο οποίος ήταν έξω με τη σύζυγό του για ένα ραντεβού και άφησε τη 18χρονη τους, Σειόνα, να φροντίζει τα τρία αδέρφια της και τη φίλη της αδερφής της, «Νιώθω ότι αυτός έστειλε ο Θεός. Έσωσε κάτι που ήταν ανεκτίμητο».