Ο Αρης νίκησε τον Ολυμπιακό σπάζοντας το αήττητο του την τελευταία αγωνιστική

Η επιτροπή Εφέσεων θα "αποφασίσει' ποια θα είναι η ομάδα που θα παίξει στα πλέι οφ.
Open Image Modal
SUPERLEAGUE 2021-2022
Eurokinissi Sports

Το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πριν αρχίσουν τα πλέϊ οφ, ήταν η αγωνιστική που ο Ολυμπιακός έχασε το αήττητό του και ταυτόχρονα φυσικά ηττήθηκε από τον Άρη με 2-1.

Η ταυτόχρονη έναρξη των αγώνων δεν επέτρεψε να έχουμε άποψη για όλους τους αγώνες, αλλά το πιο σημαντικό στο σημείο αυτό του πρωταθλήματος είναι η τελική κατάταξη των ομάδων.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πάει στα πλέϊ οφ με 12 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός έχει 65, ο ΠΑΟΚ 53, η ΑΕΚ 46, ο Άρης 45, ο Παναθηναϊκός 42 και ο ΟΦΗ 37. Αυτές είναι οι ομάδες που θα αγωνιστούν στα πλέϊ οφ, εκτός αν ο ΠΑΣ Γιάννινα πάρει πίσω τους 5 βαθμούς, οπότε θα φτάσει τους 40 και θα είναι αυτός που θα αγωνιστεί αφήνοντας τον ΟΦΗ έξω από αυτά.

Στην ουρά της βαθμολογίας ο Απόλλων Σμύρνης μάλλον δύσκολα θα γλιτώσει τον υποβιβασμό, ενώ σε δύσκολη θέση είναι και η Λαμία, που είναι προτελευταία. Σε καλύτεροι μοίρα είναι ο Ατρόμητος. Η ομάδα που θα τελειώσει δεύτερη από το τέλος θα παίξει μπαράζ με ομάδα από τη Σούπερ Λιγκ 2.

Ο Άρης πέτυχε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού, την τρίτη σε ισάριθμους αγώνες με τον Μπούργος στον πάγκο του.  Ο Ολυμπιακός παρ’ ότι προηγήθηκε στο σκορ, με τον Ελ Αραμπί, στη συνέχεια έπεσε σε…νιρβάνα, με αποτέλεσμα ο Άρης να το εκμεταλλευτεί. Σημείωσε δύο γκολ με τους Καμαρά και εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο Γκάμα. Στο τείχος μέτρησε το γεγονός ότι ο Κίτσος έσκυψε και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ.  Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη ευκαιρία στο 1-1 με τον Καμαρά να προηγηθεί, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μόνο μετά το 2-1 να πάρουν τα ηνία του αγώνα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι μετά την ήττα έμεινε στους 65 βαθμούς και ο Άρης ανέβηκε στους 45. Ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ που νίκησε εκτός έδρας τη Λαμία 0-2 μείωσε τη διαφορά στη βαθμολογία στους 12 βαθμούς. Ο Άρης φυσικά βρίσκεται στα πλέϊ οφ.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης με γκολ των Αραούχο και Τσαβέλλας, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μπαράλες με κεφαλιά και έφτασε τους 46 βαθμούς. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στουος 35 και έμειναν εκτός της πρώτης εξάδας. Έξω από την εξάδα έμεινε και ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά την ισοπαλία χωρίς γκολ 0-0 στον Βόλο, αλλά η ομάδα των Ιωαννίνων περιμένει την απόφαση για την ποινή αφαίρεσης των πέντε βαθμών. Αν τους πάρει πίσω, τότε θα είναι ο ΠΑΣ που θα μπει στην εξάδα, αλλιώς θα μείνει εκτός.

Σημαντικότατη νίκη εκτός έδρας με 0-2 πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του Ατρόμητου με δύο γκολ που σημείωσε ο Παλάσιος. Ήταν ένα αποτέλεσμα γιατί ανέβηκε στους 42 βαθμούς και έμεινε στην Πέμπτη θέση άρα και στα πλέϊ οφ για να συνεχίσει την διεκδίκηση μίας θέσης στην Ευρώπη. Αντίθετα ο Ατρόμητος παρέμεινε στους 23 βαθμούς, αλλά ήταν τυχαρός αφού έχασε η Λαμία από τον ΠΑΟΚ και ο Απόλλων από τον ΟΦΗ.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε εκτός έδρας 0-2 τη Λαμία με γκολ του Λέο Ζαμπά και του Μιχαηλίδη και μείωσε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό, ενώ ο ΟΦΗ με γκολ του Βούρου και του Φελίπε, επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης.

Στη Νίκαια ο Παναιτωλικός με γκολ του Καρέλη και του Κορνέλιους στις καθυστερήσεις νίκησε 1-2 τον Ιωνικό που είχε ισοφαρίσει προσωρινά με τον Λένις. Η ομάδα του Αγρινίου πήγε στους 32 βαθμούς και ο Ιωνικός έμεινε στους 26.

Τέλος Βόλος και ΠΑΣ Γιάννινα έμειναν στο 0-0 και όπως αναφέραμε η ομάδα της Ηπείρου περιμένει την απόφαση για τους 5 βαθμούς που της έχουν αφαιρεθεί. Ο Βόλος έφτασε τους 30 βαθμούς.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

Play Offs

  1. Ολυμπιακός 65
    2. ΠΑΟΚ 53
    3. ΑΕΚ 46
  2. Άρης 45
    5. Παναθηναϊκός 42
    6. ΟΦΗ 37

Βαθμολογία 

Play Out

  1. ΠΑΣ Γιάννινα 35
  2. Αστέρας 35
    9. Παναιτωλικός 32
    10. Βόλος 30
    11. Ιωνικός 26
    12. Ατρόμητος 23
    13. Λαμία 18
    14. Απόλλων Σμύρνης 13