Οι αντιδράσεις για την Άνα ντε Άρμας ως Μέριλιν Μονρόε και η απάντηση των κληρονόμων

Εκπρόσωπος του Marilyn Monroe Estate υπερασπίστηκε την Κουβανή ηθοποιό με δήλωση στο Variety.
Open Image Modal
Bettmann via Getty Images

Η επιλογή της κουβανικής καταγωγής Άνα ντε Άρμας ως Μέριλιν Μονρόε στην νέα βιογραφική ταινία του Netflix, «Blonde», προκάλεσε αντιδράσεις από ορισμένους χρήστες του Twitter, αλλά έλαβε τη στήριξη του Marilyn Monroe Estate.

Παρότι οι διαχειριστές της περιουσίας της δεν έχουν επισήμως εξουσιοδοτήσει την ταινία, ο Μαρκ Ρόζεν πρόεδρος ψυχαγωγίας στο Authentic Brands Group (ABG), στον οποίο ανήκει το Marilyn Monroe Estate, δήλωσε στο Variety ότι εγκρίνει την επιλογή της ντε Άρμας στον ομώνυμο ρόλο.

«Η Μέριλιν Μονρέο είναι είναι ένα μοναδικό σύμβολο του Χόλιγουντ και της ποπ κουλτούρας που υπερβαίνει τις γενιές και την ιστορία. Κάθε ηθοποιός που μπαίνει σε αυτόν τον ρόλο ξέρει ότι έχει να κάνει πολλή δουλειά. Κρίνοντας μόνο από το τρέιλερ, φαίνεται ότι η Άνα ήταν μια εξαιρετική επιλογή στο κάστ, καθώς αποτυπώνει τη γοητεία, την ανθρωπιά και την ευαλωτότητα της Μέριλιν. Ανυπομονούμε να δούμε ολόκληρη την ταινία!», δήλωσε ο Ρόζεν.

Οι αντιδράσεις στο Twitter πυροδοτήθηκαν με την κυκλοφορία του δεύτερου τρέιλερ της ταινίας την περασμένη εβδομάδα όταν χρήστες σχολίασαν αρνητικά την προφορά της ντε Άρμας.

Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μπεστ σέλερ της Τζόις Κάρολ Όουτς και η ντε Άρμας είχε δηλώσει το Netflix Queue ότι προετοιμάστηκε για τον ρόλο μελετώντας «εκατοντάδες φωτογραφίες, βίντεο, ηχογραφήσεις, ταινίες - ο,τιδήποτε μπορούσα να βρω».

Όπως είχε πει στους Times του Λονδίνου τον Ιανουάριο του 2021 πέρασε μήνες δουλεύοντας με εκπαιδευτές προκειμένου να αποδώσει τη χαρακτηριστική φωνή της Μέριλιν -και δεν ήταν εύκολο. «Χρειάστηκαν εννέα μήνες εξάσκησης με εκπαιδευτή διαλέκτου και ηχογραφήσεις διαλόγων μετά το γύρισμα. Ήταν ένα μεγάλο βασανιστήριο, εξαντλητικό. Ο εγκέφαλός μου κάηκε».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 23 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ