Ράφα Ναδάλ: Δεν θα αγωνιστεί στο εφετινό Ρολάν Γκαρός, αποσύρεται το 2024

«Θα επιδιώξω να είμαι 100% έτοιμος για την επόμενη χρονιά, η οποία πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία χρονιά της επαγγελματικής μου καριέρας», δήλωσε ο Ισπανός τενίστας.
Open Image Modal
Μαγιόρκα, Ισπανία - 18 Μαΐου 2023 Ο Ισπανός Ραφαέλ Ναδάλ ανακοινώνει ότι αποσυρέται από το Γαλλικό Όπεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου REUTERS/Miquel Borras
MIQUEL BORRAS via Reuters

Ο Ράφα Ναδάλ, ο τενίστας που έχει κατακτήσει το Ρολάν Γκαρός περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον (14 συνολικά), δεν θα αγωνιστεί στο εφετινό Γαλλικό Οπεν αφού όπως δήλωσε δεν κατάφερε να επανέλθει πλήρως μετά τον τραυματισμό του στο ισχίο που αποκόμισε στο Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο.

Ο Ισπανός κάτοχος 22 τίτλων Γκραν Σλαμ (ρέκορντμαν μαζί με τον Νόβακ Τζόκοβιτς), δήλωσε κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη από τη Μαγιόρκα πως το 2024 θα είναι όπως όλα δείχνουν η τελευταία χρονιά της σπουδαίας καριέρας του. 

 

 

«Θα προσπαθήσω να είμαι 100% έτοιμος για την επόμενη χρονιά, η οποία πιστεύω ότι θα είναι η τελευταία χρονιά της επαγγελματικής μου καριέρας», δήλωσε ο Ναδάλ στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.

«Δεν θα ορίσω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την επιστροφή μου. Θα δω πώς ανταποκρίνεται το σώμα μου και θα δούμε από εκεί και πέρα... αν μπορώ να επιστρέψω μέχρι το τέλος του έτους για το Davis Cup».

Ο Ναδάλ, ο οποίος κυριαρχεί εδώ και χρόνια στα χωμάτινα τερέν, αγωνίζεται στο Roland Garros κάθε χρόνο από τότε που κατέκτησε τον πρώτο από τους 22 τίτλους του σε Grand Slam στο Παρίσι το 2005.

 

Open Image Modal
via Associated Press

 

«Αν συνεχίσω να παίζω αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω ότι θα μπορέσω να παίξω στα τουρνουά που θέλω για να αποχαιρετήσω όλους όσους με έχουν υποστηρίξει».

«Η εξέλιξη του τραυματισμού που υπέστησα στην Αυστραλία δεν πήγε όπως θα ήθελα. Έχασα στόχους στην πορεία και είναι αδύνατο να αγωνιστώ στο Ρολάν Γκαρός».

«Αυτή τη στιγμή, δεν θα μπορέσω να είμαι στο Ρολάν Γκαρός. Με το τι σημαίνει αυτό το τουρνουά για μένα, μπορείτε να φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι. Δεν έχω σκοπό να αγωνιστώ για τους επόμενους μήνες», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το Γαλλικό Όπεν αρχίζει στις 28 Μαΐου.